Rețete de post



Pizza de post cu ciuperci
Durata: 60 minute
Complexitate: medie
Ingrediente: 600 gr faina, 300 gr, apă caldă, 50 gr. drojdie, o linguriță margarină, o ceapă, un morcov, o țelină mică, cimbru, 2 cutii pastă de roșii, 100 gr. măsline, o cutie ciuperci, sare, piper.
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu drojdia desfăcută în puțină apă călduță, apoi se adaugă apă caldă, margarină și o linguriță de sare.
Se face un aluat, care se lasă să crească în tava unsă și tapetată cu făină. Ceapa, morcovul și țelina se curăță, se dau pe răzătoare și se călesc. Se adaugă cimbru, piper și pastă de roșii.
Pentru a se înmuia sosul se adaugă puțină apă. Se lasă să se răcorească, apoi se întinde peste aluatul crescut. Se ornează cu măsline tăiate feliuțe și ciuperci. Se dă la cuptor 30-40 de minute.
Plăcintă cu varză murată
Durata:35 minute
Complexitate: medie
Ingrediente: foi de plăcintă, o varză murată mare, un pahar de ulei, cimbru, piper.
Mod de preparare:
Varza se spală în apă călduță de 2-3 ori, se taie fideluță și se stoarce bine. Se călește în ulei încins, se adaugă cimbru și se potrivește de piper. Această umplutură se întinde pe foaia de plăcintă, după care se rulează. Rulourile se ung cu puțin ulei, se pun în cuptor la foc potrivit, într-o tavă unsă în prealabil cu margarină. (sursa: www.bunatati.ro)