Tocana de ciuperci
Ingrediente:
4 linguri ulei
1 ceapă mare
1 farfurie cu vârf de bureți
1 vârf de cuțit de boia
1 linguriță pătrunjel verde tăiat mărunt
sare, puțin piper.
Mod de preparare:
În uleiul fierbinte se călește ceapa tăiată mărunt. Se adaugă ciupercile spălate bine și tăiate în lungime și se înăbușă până se înmoaie. Când sunt gata, se adaugă boiaua, sarea necesară, piper după gust, pătrunjelul și se mai lasă 5 minute pe foc.
Dacă nu țineți post, mâncărica este mai gustoasă dacă în loc de ulei folosiți la călit unt, iar la masă se poate servi cu smântână.
Plăcintă cu ciuperci
Ingrediente:
250 g margarină
250 g făină
1/2 pahar apă caldă
500 g ciuperci
1 ceapă
4 linguri ulei
sare, piper
Mod de preparare:
Se spală ceapa și ciupercile, se toacă ceapa și se călește în ulei. Se toacă ciupercile și se călesc împreună cu ceapa. Se adaugă sarea. Când au scăzut suficient se dau la o parte de pe foc și se pune piperul.
Din făină, margarină și apă se prepară un aluat. Se împarte aluatul în două foi și se pune una în tava unsă în prealabil cu grăsime. Se pune compoziția pe această foaie și se întind uniform ciupercile. Se acoperă cu a doua foaie și se dă la cuptor, până se rumenește.
(www.retete-mancare.ro)