Rețete de post



Orez cu prune
Ingrediente:
o ceașcă de orez, 1-2 cepe, 8-10 prune uscate și afumate (se găsesc în piață sau la magazinele naturiste), ulei, sare, vegeta;
Mod de preparare orez cu prune:
Pentru a se găti mai ușor, cu o seară înainte, se înmoaie în apă atât orezul cât și prunele uscate. Se taie ceapa feliuțe și se prăjește ușor în puțin ulei. Se adaugă orezul, prunele, trei cești de apă (dacă ați ținut orezul anterior în apă, sunt suficiente două cești), se potrivește cu sare și vegeta.
Se dă la cuptor, verificându-se din când în când cât e de făcut și adăugându-se apă la nevoie.
Spumă de avocado
Ingrediente necesare pentru spuma de avocado:
– 1 fruct de avocado bine copt
– 2 cepe mici
– sare
– piper
– zeama de la 1/2 de lămâie
Mod de preparare:
Tăiați fructul de avocado în două pe lung, scoateți sâmburele care se aruncă, apoi decojiți cele 2 jumătăți. Puneți fructul într-un vas de plastic înalt, adăugați cele 2 cepe (curățate, spălate) tăiate mărunt, zeama de lămâie și cu un robot vertical mixați bine ingredientele până obțineți o spumă. Sărați și piperați după gust. Serviți cu pâine prăjită.
Legume înăbușite în stil bulgăresc
ngrediente:
– 10 ciuperci proaspete, micuțe, champignon
– 1 ardei gras roșu
– 1 ceapă mare
– 10 măsline
– 4 roșii mici/cherry
– 1 dovlecel
– 1 vânătă mică
– 1 morcov
– ulei de măsline
– vin alb
– unt
– sare
– piper
– busuioc
Mod de preparare:
Această rețetă se pregătește într-o tigaie mare de aragaz.
Se taie ardeiul felii subțiri, pe lungime, ceapă rondele, morcovul se taie felii rotunde, iar dovlecelul și vânăta (vânăta trebuie opărită în prealabil în puțină apă fierbinte) feliuțe subțiri, măslinele se folosesc fără sâmburi.
Ciupercile se lasă întregi, dar curățate de coajă. Roșiile cherry se pun întregi. Se încinge tigaia și se unge cu puțin ulei de măsline, se adaugă legumele și un pahar mic de vin alb sec, sare, piper și busuioc.
Ciupercile se pun în tigaie fără codițe, cu pălăriuța în jos, astfel încât, în fiecare ciupercă, să punem un bob mic de unt. Legumele se amestecă, până se pătrund bine. Se servește fierbinte.
(sursa: http://delly.garbo.ro/articol/Retete-culinare/12688/reteta-de-post.html)