Rețete de post



Rețete de post
Rețete de post

Chifteluțe de cartofi cu sos de roșii
Ingrediente: 5-6 cartofi, 4-5 căței de usturoi, făină, ulei, 2 roșii, o ceașcă mică de bulion, 1 ceapă, busuioc, 1 gogoșar (ardei) verdeață, vegeta, sare, piper.
Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă. După ce s-au răcit se dau prin răzătoarea mare, se adaugă usturoiul pisat, o lingură de vegeta, o lingură de făină și se amestecă. Se ia cu o lingură din compoziție, se dă forma unei chiftele, se dă prin făină și se prăjește în ulei încins.
Pentru sos: ceapa și ardeiul se curăță, se taie mărunt și se călesc 5 minute în ulei. Se adaugă roșiile decojite, tăiate felii, bulionul, sare piper, vegeta, busuioc. Se fierbe 10 minute.
Cartofi cu ciuperci
Ingrediente: 500 g cartofi; 250 g ciuperci; o jumătate lingură făină; nucșoară; o ceapă; pătrunjel; mărar; zeamă de lămâie; ulei; sare.
Mod de preparare: După ce ciupercile au fost spălate și tocate, sunt călite în puțin ulei, împreună cu ceapa tocată. Se adaugă făină, sare, verdeață, nucșoară și zeama de lămâie.
După ce am ales cartofi de aceeași mărime, îi curățăm, îi frecăm cu sare și îi punem la cuptor. După ce s-au copt, sunt tăiați la un capăt, cât să stea drepți și se scoate miezul. Miezul scos se amestecă cu ciupercile. Cartofii umpluți se așează într-o tavă unsă și se introduc în cuptor până se gratinează.
(sursa: www.crestinortodox.ro)