Salată de legume cu macaroane
Ingrediente:
- 6 cepe verzi
- 500 g macaroane scurte
- 4 roșii
- 1 morcov mijlociu
- o jumătate conservă de fasole verde
- o conservă mică de boabe de porumb
- 50 g alune prăjite
Pentru sos:
- 6 linguri untdelemn fin (măsline sau floarea-soarelui)
- 5 linguri oțet alb sau oțet de mere
- 1 linguriță de zahăr
- sare
- piper măcinat
- 1 linguriță de ardei iute tocat mărunt
- verdeață tocată (pătrunjel sau mărar)
Preparare:
Se pun la fiert macaroanele, se strecoară și se amestecă cu puțin untdelemn. Se curăță și se spală ceapa verde, se taie pe diagonală în 3-4 bucăți.
Roșiile se opăresc, se curăță de pieliță și de codiță și se taie în feliuțe subțiri. Morcovul se curăță, se spală, se taie în patru pe lung, apoi în felii cât mai subțiri. Se scoate fasolea din conservă, se scurge bine, la fel și boabele de porumb. Alunele se prăjesc în tigaie fără untdelemn, apoi se sfărâmă (nu prea mărunt) în piuliță. Se pun toate legumele și alunele într-o salatieră, se toarnă deasupra sosul bine bătut cu furculița.
Mențiuni:
Se servește salata cu macaroanele călduțe sau fierbinți.
Salată de țelină cu maioneză de orez
- 200 g orez
- 300-350 g țelină
- 50-70 ml ulei
- zeamă de lămâie
- un cub concentrat legume
- sare
- piper
Preparare:
Se fierbe orezul în supa de legume obținută din cub. După ce s-a fiert foarte bine lăsăm să se răcească apoi se amestecă cu uleiul ca la prepararea maionezei (treptat).
Țelina se dă pe răzătoarea mică și se amestecă cu maioneza de orez, se adaugă zeamă de lămâie, sare și piper după gust.
Mențiuni:
Se servește rece. Se pot umple roșii, ardei sau se poate tartina.
(www.reteteculinare.ro)