Cu toate că tratamentele medicamentoase sunt extrem de eficiente, acestea pot prezenta numeroase efecte adverse. De aceea sănătatea ta poate fi controlată din interior, asigurându-i organismului o dietă echilibrată.
Băuturi cu pulpă de fructe și legume
Suc de măr, țelină și castravete
Ingrediente
8 mere
1/2 castravete
6 rădăcini de țelină
Stoarce ingredientele și toarnă sucul în pahare.
Suc de morcovi și mango
Ingrediente
8 morcovi medii, curățați și pisați
2 fructe mango, curățate și pisate
Stoarce morcovii, iar apoi adaugă sucul de mango și toarnă compoziția în pahare.
Suc de morcovi, măr, și ghimbir
Ingrediente
8 mere, spălate și tocate mărunt (cu coajă)
4 morcovi, curățați și pisați
1 rădăcină de ghimbir, curățată
Stoarce merele, apoi morcovii și în final ghimbirul și toarnă compoziția în pahare.
Suc de citrice
Ingrediente
4 grepfrut roz
2 lămâi
2 lămâi verzi
Taie fructele în jumătăți și pune-le într-un blender, după care toarnă compoziția în pahare.
Suc de ananas și lămâi verzi
Ingrediente
1 ananas mare
sucul și coaja de la 2 lămâi verzi
Curăță ananasul, taie-l cubulețe și introdu-le într-un blender. Adaugă sucul si coaja de lămâi și amestecă bine compoziția.
Suc tropical
Ingrediente
1 ananas
2 mango
2 papaya
200 ml suc de mere
2 cm de rădăcină de ghimbir curățată
Curăță și pisează mango, apoi papaya (îndepărtează-i sâmburii). Curăță și taie cubulețe ananasul. Pune-le într-un blender și adaugă sucul de mere și ghimbirul și pisează-le bine. Stoarce sucul și toarnă-l în pahare.
Salate
Salata de avocado, mango și alune
Ingrediente
1 avocado mare
1 mango mare
verdețuri (spanac)
frunze proaspete de coriandru
50 g alune
12 boabe de zmeură
2 căței de usturoi, zdrobiți
zeama și coaja unei lămâi verzi
2 linguri ulei de măsline
Aranjează frunzele de coriandru și spanac pe 2 farfurii. Curăță și taie cubulețe avocado și mango și așează-le peste verdeață. Pune în blender zmeura, usturoiul, zeama și coajă de lămâie și uleiul de măsline. Toarnă acest amestec peste salată și presară alunele deasupra lor.
Salata de verdețuri (2 porții)
Ingrediente
frunze de spanac
50 g frunze de coriandru tocate mărunt
50 g frunze de pătrunjel tocate mărunt
1 avocado, curățat și tăiat cubulețe
3 rădăcini de țelină, tăiate cubulețe
2 cepe, tăiate mărunt
1 lingură de ulei de măsline
zeamă de lămâie
Aranjează frunzele de salată pe o farfurie. Amestecă toate celelalte ingrediente într-un castron mare și toarnă compoziția pe farfurie. Presară deasupra frunzele de coriandru tocate mărunt.
Salata de roșii, avocado și țelina (2 porții)
Ingrediente
5 roșii tocate
1 avocado tocat
3 rădăcini de țelină tocate
2 căței de usturoi zdrobiți
zeama și coaja unei lămâi verzi
2 linguri ulei de măsline
Combină toate ingredientele într-un castron.
Supe
Supa italiană
Ingrediente
1 avocado curățat și tocat mărunt
4 roșii
busuioc tocat mărunt
1/4 cană de ulei de măsline
Amestecă ingredientele. Dacă amestecul este prea gros, adaugă suc proaspăt de roșii sau catraveți.
Gazpacho (fel de mâncare originar din Spania)(2 porții)
Ingrediente
½ căni suc de roșii sau de legume
1 cană roșii curățate de coajă și semințe tocate mărunt
½ cană țelină tocată mărunt
½ cană castravete tocat mărunt
½ cană ardei gras verde tocat mărunt
½ cană ardei gras roșu tocat mărunt
½ ceapă verde tocată mărunt
1 lingură oțet de vin alb
1 lingură ulei de măsline extravirgin
1 cățel mare de usturoi tocat mărunt
2 lingurițe pătrunjel proaspăt mărunțit
2 lingurițe coriandru proaspăt mărunțit
½ linguriță sare
1 lingură zahăr
½ linguriță piper negru măcinat
Amestecați sucul, roșiile, țelina, castravetele, ardeiul gras, ceapa, oțetul, uleiul, usturoiul, pătrunjelul, sarea și piperul negru într-un bol mare de sticlă sau de oțel inoxidabil. Acoperiți și lăsați la frigider peste noapte. Se consumă rece.
Sursa: www.topsanatate.ro


