Plăcintă de post cu dovleac
Ingrediente:
1/2 kgdovleac
200 gzahăr
scorțișoară
foi de plăcintă
zahăr pudră
Mod de preparare:
Dovleacul se curăță de coajă și se dă pe răzătoare. Se poate folosi crud sau călit cu puțin ulei și cu zahărul până scade zeama. Dacă se pune crud se stoarce înainte.
Se pot folosi foi de plăcintă sau aluat pentru foietaj din comerț sau aluat pentru plăcintă preparat în casă. Se întind foi de plăcintă sub formă de dreptunghi de aproximativ 12/25 cm.
Se așează umplutura de dovleac peste care se presară scorțișoară și zahăr (dacă dovleacul este crud). Se rulează presând bine la capete pentru a nu se scurge siropul în timpul coacerii. Se așează în tava unsă și tapetată și se dă la cuptorul bine încins la foc potrivit.
Dacă se folosește aluat pentru foietaj nu este nevoie să se ungă tava, acesta se dă la cuptorul bine încins la foc tare. Se coace în 15 minute. Se scoate din tavă imediat și se așează pe un platou. Când s-a răcit, se presară cu zahăr pudră. (www.sfaturiculinare.ro)