Cunoscută și apreciată în întreaga lume, vita Stroganoff este un preparat delicios și, mai ales, ușor de realizat. Important este să folosiți doar antricot sau mușchiuleț de vită.
Număr de porții: 8
Ingrediente:
1 pachet de paste făinoase cu ou – de preferat fusilli – fierte „al dente”, care au fost scurse și clătite în apă rece
250 de grame de ciuperci proaspete, feliate
1 ceapă mare, tăiată julien
¼ pachet de unt (aproximativ 63 de grame)
1 kilogram de carne de vită – antricot sau mușchiuleț
4 linguri de făină
2 cești de supă de vită
1 ceașcă de smântână
sare și piper negru, după gust
Mod de preparare:
1. Se fierb pastele în apă cu sare timp de aproximativ 8 minute, sau până devin „al dente”. Se scurg de apa în care au fiert și se clătesc în jet de apă rece.
2. Cât timp fierb pastele, se prepară sosul. Într-o tigaie mai mare, se adaugă două linguri de unt topit la temperatura camerei, în care se călesc ciupercile și ceapa. Când acestea s-au înmuiat, se scot din tigaie cu o spumieră.
3. În aceeași tigaie se adaugă untul rămas. Când untul începe să sfârâie, se adaugă carnea de vită care se prăjește, la temperatură medie, până se rumenește. Se adaugă făina și se amestecă până se obține un sos mai consistent.
4. Se adaugă în tigaie ciupercile și ceapa, peste întreaga compoziție turnându-se smântâna.
5. Se condimentează cu sare și piper după gust.
6. Întreaga compoziție se lasă pe foc până ajunge aproape de temperatura de fierbere.
Se servește caldă, decorată cu pătrunjel verde și cu garnitură de cartofi natur.