Rețeta săptămânii: Tocană de creveți cu cuișoare



Tocana de creveți cu cuișoare este un preparat foarte aromat, de origine orientală, foarte potrivit pentru serile reci de toamnă, în compania unui vin alb bun.
Număr de porții: 4
Ingrediente:
600 de grame de creveți curățați
3 morcovi mici
2 roșii 
1 ceapă mare
2 căței de usturoi 
4 fire de pătrunjel verde 
2 foi de dafin
1 lingură de făină
3 linguri de ulei de măsline
3 cuișoare
sare, piper
Mod de preparare:
Roșiile se curăță de pieliță și de semințe și se taie pulpa în cubulețe. Ceapa se curăță și se taie fin. Morcovii se curăță și se taie rondele. Usturoiul se curăță și se zdrobește. Pătrunjelul se spală și se toacă fin.
Se încălzesc două linguri de ulei într-o tigaie, se călesc ceapa și morcovul, timp de cinci minute. Se adaugă usturoiul, apoi roșiile, sare și piper după gust. Se lasă pe foc timp de 10 minute.
Se încălzește cuptorul.
Tot pe foc, amestecul de legume se pudrează cu făină și se combină cu creveții, apoi se adaugă 250 de mililitri de apă și se lasă să dea în clocot. Se ia de pe foc.
Se adaugă pătrunjelul, dafinul și cuișoarele.
Tocana se pune într-un vas de lut, se acoperă cu restul de ulei și se dă la cuptor timp de 25 de minute.
Se servește fierbinte, în vasul în care s-a gătit la cuptor.