Rulourile cu brânză Cheddar și extract de drojdie reprezintă o alternativă delicioasă și o alegere excelentă pentru micul-dejun, informează dailymail.co.uk.
Numărul de porții: 12-15
Ingrediente:
175 de grame de făină integrală
sare și piper
1/2 lingură de muștar (pudră)
50 de grame de osânză sau margarină
50 de grame de brânză Cheddar răzuită
1 ou
1 borcan de Marmite (extract de drojdie)
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la temperatura de 180 grade Celsius și ungeți două tăvi de copt.
Cerneți făina în tavă, adăugând apoi sarea, piperul și muștarul. Puneți în tavă bucățile de osânză sau de margarină și adăugați brânza rasă. Amestecați bine această compoziție peste care adăugați treptat un ou bătut până ce obțineți un aluat suficient de consistent pentru a putea fi rulat.
Întindeți aluatul în tavă și turnați peste el marmelada Marmite. Rulați aluatul ca pe un salam de biscuiți și apoi tăiați-l în bucăți groase.
Așezați aceste bucăți în tava de copt și ungeți-le cu puțin lapte.
Coaceți până rulourile capătă o nuanță de galben-pal și devin tari la atingere. Lăsați-le să se răcească în tavă.