Rețeta săptămânii: Prăjitură cu portocale



Gastronomii vă recomandă o prăjitură festivă, aromatizată cu portocale, foarte simplu de preparat.
Ingrediente:
6 ouă
2 portocale
200 de grame de zahăr
o linguriță de praf de copt
300 de grame de făină
150 de mililitri de ulei.
Mod de preparare
Se separă gălbenușurile ouălor de albușuri, care se bat spumă, împreună cu un praf de sare.
Într-un vas mare se pun gălbenușurile, împreună cu zahărul, și se amestecă bine.
În această compoziție se adaugă, pe rând, o parte din făină, praful de copt, coaja de la o portocală rasă, sucul stors din cele două portocale, uleiul și restul de făină. Se adaugă albușurile bătute spumă și se omogenizează.
Compoziția se toarnă într-o tavă unsă cu puțin ulei și tapetată cu făină, se bagă în cuptorul încălzit și se lasă până devine aurie. Se testează dacă este coaptă introducând o scobitoare perpendicular în prăjitură, iar dacă lemnul este curat, desertul este copt și se poate scoate din cuptor.
După ce s-a răcit, prăjitura se taie bucăți și se pudrează cu zahăr.