Rețeta săptămânii: Prăjitură cu pere și ciocolată



Prăjitura cu pere și ciocolată este un desert de toamnă delicios, care se poate servi cu o cremă sau o înghețată de vanilie sau cu un sirop preparat din fructe de pădure și puțin zahăr, informează linternaute.fr.
Număr de porții: 8
Ingrediente:
200 de grame de făină
150 de grame de brânză de vaci (cu conținut mare de grăsime)
120 de grame de zahăr pudră
100 de grame de ciocolată neagră
100 de grame de ciocolată albă
3 – 4 pere proaspete
4 ouă
2 linguri de lapte
2 linguri de extract de vanilie
1 pliculeț de zahăr vanilat
1 plic de drojdie uscată
1 vârf de cuțit de sare
Mod de preparare:
1. Cuptorul se încălzește la 180°C.
2. Într-un vas se bat spumă gălbenușurile și zahărul, până își dublează volumul. Se adaugă brânza, făina, drojdia și vanilia și se amestecă bine pentru a elimina cocoloașele.
3. Ciocolata albă se taie în bucăți mari. Ciocolata neagră se topește pe baie de aburi împreună cu laptele. Perele se curăță de coajă și se taie în bucăți, care se dau prin puțină făină.
4. În compoziția de ouă se adaugă ciocolata neagră topită, ciocolata albă și perele.
5. Albușurile se bat spumă tare și se încorporează delicat, mișcând lingura de sus în jos, în compoziția de prăjitură.
6. Se unge cu unt și se tapetează cu făină o formă de prăjitură, se toarnă compoziția de mai sus și se coace aproximativ 35 de minute. După ce s-a răcit, prăjitura se pudrează cu zahăr.



Recomandări

Folosirea ingredientelor netradiționale și realizarea unor rețete pentru nevoi nutriționale speciale, inițiative premiate la FIA Food Fest 2024 la USV