Rețeta săptămânii este o prăjitură cu cireșe, colorată, dulce și delicată, specifică Țării Bascilor.
Număr de porții: 6
Ingrediente:
250 de grame de făină
125 de grame de zahăr
125 de grame de unt
2 ouă
coaja de la o lămâie bio
200 de grame de dulceață de cireșe
Câteva cireșe proaspete
Mod de preparare
Într-un bol se amestecă untul, zahărul, făina, coaja de lămâie, ouăle, până se obține un aluat elastic.
Cuptorul se încălzește la 180°C. Forma de prăjitură (de preferință rotundă) se unge cu unt.
Aluatul de împarte în două, se întind foi pe o suprafață pudrată cu făină. Prima foaie se pune în tavă, având grijă ca marginile să depășească pereții acesteia, se pune dulceața, cireșele proaspete, se acoperă cu cealaltă foaie și se unesc marginile. Prăjitura se unge cu puțin ou și se trasează pătrate cu o furculiță.
Se coace timp de 35 de minute, până devine aurie. Prăjitura se scoate din formă abia după ce s-a răcit.
Se poate servi alături de o cupă de înghețată.