Prăjitura cu brânză, ciocolată albă și cireșe este un desert delicios și răcoritor, potrivit pentru zilele de vară. Pentru un rezultat optim se prepară cu 24 de ore înainte de servire, potrivit journaldesfemmes.com.
Număr de porții: 6
Ingrediente:
150 de grame de biscuiți digestivi
50 de grame de unt
400 de grame de cremă de brânză (de tip Philadelphia, se poate înlocui cu ricotta)
100 de grame de mascarpone
2 ouă
50 – 60 de grame de zahăr tos
100 de grame de ciocolată albă zdrobită în bucăți mici
concentrat de vanilie (după gust)
150 de grame de cireșe fără sâmburi
100 de mililitri vin roșu
2 linguri de zahăr brun
1/2 baton de scorțișoară
100 de grame de brânză Philadelphia
50 de grame de zahăr pudră
Mod de preparare:
Cireșele se fierb timp de 15 minute cu vin, zahăr brun, vanilie, scorțișoară. Fructele nu trebuie să își piardă forma. Se lasă apoi la răcit.
Biscuiții se zdrobesc, se amestecă cu untul topit, iar compoziția se pune pe fundul unei tăvi rotunde căptușite cu hârtie de copt, într-un strat compact. Se coace circa 5 minute la 180 de grade Celsius. Se lasă la răcit.
400 de grame de brânză Philadelphia se amestecă cu mascarpone, ouă, zahărul tos, se bate totul bine. Se adaugă ciocolata și se amestecă din nou.
Jumătate din compoziția de brânză se toarnă în tavă peste blatul de biscuiți, se pun câteva cireșe, restul de compoziție de brânză și se coace 30-40 de minute la 180°C. Timpul de coacere depinde de cuptor – stratul de brânză trebuie să devină ușor auriu, iar centrul trebuie să fie ușor moale.
Se lasă prăjitura la rece, de preferat 24 de ore la frigider.
Pentru decor: se amestecă 100 de grame de brânză Philadelphia cu 4 – 5 linguri de zahăr pudră (după gust). Compoziția de brânză se pune într-un poș de decorat (sau se confecționează dintr-o pungă de plastic). Se decorează prăjitura cu cireșele rămase și crema de brânză. Se mai lasă o oră la frigider, se scoate și se mai poate decora cu ciocolată și nucă de cocos rase.