Rețeta săptămânii: Paella expres



O variantă rapidă a celebrului preparat spaniol paella, aromată, colorată, perfectă pentru prânz sau cină.
Număr de porții: 4
Ingrediente:
250 de grame de carne de pui
10-12 creveți mari
100 de grame cârnat chorizo
200 de grame de orez
1/4 ardei gras roșu
1/4 ardei gras galben
200 de grame de mazăre
1 ceapă
2 – 3 căței de usturoi
1/2 jumătate de cutie de roșii decojite
100 de mililitri vin alb
350 de mililitri de supă de pui
1 frunză de dafin
1 linguriță de boia
1 vârf de cuțit de șofran
sare, piper
o lămâie
ulei de măsline
Se curăță, se spală și se pregătesc legumele: ardeiul se taie în lamele, ceapa și usturoiul se toacă.
Carnea se spală și se taie în cuburi mari, cârnatul se taie în rondele fine.
Într-o tigaie specială de paella (sau o tigaie obișnuită mare) se călesc în ulei încins ceapa, usturoiul, mazărea și ardeiul gras. Se lasă la foc mic câteva minute, se adaugă carnea de pui și cârnatul și se lasă până devin aurii. Se adaugă roșiile și se mai lasă pe foc cinci minute.
Se adaugă condimentele, se amestecă bine și se adaugă orezul și șofranul, apoi vinul alb. După ce orezul a absorbit tot vinul, se adaugă supa, puțin cât puțin, amestecând din când în când. În ultimele minute se adaugă creveții și se lasă 2 minute.
Se servește fierbinte, în tigaia în care a fost preparată, decorată cu felii de lămâie.