Rețeta săptămânii: Mini-tarte cu brânză și păstrăv afumat



Mini-tartele cu brânză și păstrăv afumat sunt niște aperitive excelente, fiind niște gustări sărate cu umplutură rafinată, potrivit l’internaute.fr.
Număr de porții: 10
Ingrediente:
60 de grame de unt
o jumătate de ceașcă (125 de grame) de brânză cheddar rasă
1 linguriță de boia dulce
1/2 linguriță de pudră de ardei iute
2 cești de făină și o jumătate de plic de drojdie uscată
1 linguriță pudră de muștar
alte 60 de grame de unt
175 de mililitri de lapte
1 păstrăv afumat de mărime medie, fără piele și oase
zeama și sucul de la o lămâie verde sau galbenă
60 mililitri vinegretă (sos preparat din ulei, oțet și sare)
Mod de preparare
1. Se încălzește cuptorul la 210 °C. Se unge cu unt o tavă.
2. Prima cantitate de unt se pune într-un mic bol și se freacă până devine spumoasă, cu ajutorul unei linguri de lemn. Se adaugă brânza, boiaua și piperul și se mai amestecă timp de un minut. Se acoperă compoziția și se lasă la rece.
3. Făina, drojdia și pudra de muștar se pun într-un bol, se amestecă repede cu degetele împreună cu cealaltă bucată de unt, până capătă consistența nisipului. Se adaugă laptele și se mai frământă un minut, eventual pe masa pudrată cu făină. Din aluat se face o foaie ce se taie în rondele cu un diametru de aproximativ 4 centimetri, care se pun în tavă și se acoperă cu câte o linguriță din compoziția de brânză.
4. Se coc tartele timp de 6 – 8 minute, până ce devin aurii.
5. Păstrăvul, făcut fâșii, zeama și coaja de lămâie și sosul vinegretă se pun într-un bol și se amestecă ușor cu o furculiță. În momentul servirii, tartele se acoperă cu pește și se consumă imediat.