Rețeta săptămânii: Friptură de porc cu ananas



O rețetă clasică de friptură de porc la cuptor cu zahăr brun și glazură de ananas, care va primi aplauze pentru prezentare, dar și pentru aroma irezistibilă, potrivit allrecipes.com.
Ingrediente
O bucată de cotlet de porc cu os
O cutie de compot de ananas
O jumătate de cană de zahăr brun
O ceașcă de suc de lămâie sau lămâie verde
Un borcan de compot de cireșe amare
Câțiva căței de usturoi
Mod de preparare
Încălziți cuptorul la 160 de grade Celsius.
Puneți carnea într-o cratiță, crestați carnea și puneți câte un cățel de usturoi în fiecare crestătură.
Scurgeți sucul de ananas într-un bol și amestecați-l cu zahărul și sucul de lămâie. Acoperiți carnea cu acest amestec.
Aranjați feliile de ananas peste carne . Puneți câte o cireașă amară în mijlocul fiecărei felii de ananas și fixați cu o scobitoare.
Coaceți fără capac timp de 4 ore și jumătate. Din când în când puneți sosul adunat în cratiță peste friptură cu ajutorul unei linguri.
Înainte de servire se scot scobitorile.