Checul cu roșii uscate, feta și măsline negre este un fel de mâncare aspectuos și aromat, perfect pentru picnicuri sau ca aperitiv, informează linternaute.fr.
Număr de porții: 6
Ingrediente:
3 ouă mari
200 de grame de făină
1/2 pachet de drojdie uscată
100 mililitri de ulei de măsline (de preferat uleiul în care au stat roșiile uscate)
120 mililitri de lapte
3 căței de usturoi
12 roșii uscate
125 de grame de brânză feta
50 de grame de măsline negre fără sâmburi
piper
pătrunjel tocat
1 linguriță pudră de curry (opțional)
Mod de preparare:
1. Ouăle se bat spumă cu făina și drojdia, se încorporează treptat uleiul, laptele călduț și se amestecă bine.
2. Se toacă măslinele, roșiile uscate, brânza se taie cubulețe, usturoiul se toacă mărunt. Se încorporează toate în amestecul de mai sus, se adaugă piperul, praful de curry și pătrunjelul.
3. Compoziția se toarnă într-o formă de chec unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se coace în cuptorul încălzit în prealabil, la 180°C, timp de 45 – 50 de minute. Se verifică dacă este copt cu ajutorul unei scobitori – dacă aceasta iese curată din chec, atunci preparatul este gata.