Rețetă de sfințișori cu nucă de post



Rețetă de sfințișori cu nucă de post
Rețetă de sfințișori cu nucă de post

2 kg făină
1 1 /2 cană de zahăr
50 gr. drojdie
coajă de portocală și coajă de lămâie
vanilie – 3 bucăți
apă – aproximativ 1 litru, călduță
puțin ulei de măsline
miere și nucă măcinată
puțină sare
Timp de preparare: sub 90 minute
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu sarea. Drojdia se dizolvă în puțină apă călduță și cu două lingurițe de zahăr, apoi se amestecă cu făina și coaja de lămâie, de portocală, vanilia și zahărul și, la final, uleiul de măsline.
Se pune în mașina de pâine și se frământă, apoi se lasă la dospit. După ce a dospit, se formează batonașe și se răsucesc, apoi se împletesc în formă de colăcei.
Se coc în tava unsă, aproximativ 30 minute.
Din această compoziție ies aproximativ 60 bucăți.
După ce se coc se scot și se ung cu miere și apoi se presară nucă măcinată.
(Sursa: www.bucataras.ro)