Țelină cu măsline
Ingrediente:
500 g țelină, 2 – 3 cepe, o roșie, un gogoșar, ardei gras sau capia, 150 g măsline, o lămâie, 60 g zahăr
200 ml ulei
sare, piper
4 foi de dafin
2 linguri de pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Țelina se curăță, se spală, se taie felii. Se călesc cepele tăiate mărunt în ulei și se pun în cratiță odată cu zahărul, care se caramelizează ușor. Se stinge cu puțină apă, se adaugă ardeiul tocat, țelina, măslinele, feliuțele de lămâie tăiate în jumătăți, roșia tocată, foile de dafin, se sărează și condimentează după gust și se lasă să fiarbă 10-15 minute, după care se introduce la cuptor până se gratinează frumos. Când este gata se adaugă pătrunjelul tocat. Se poate servi și rece.
(www.gustos.ro)