Rețeta de post



Prăjitură cu nucă și miere
Prăjitură cu nucă și miere

Prăjitură cu nucă și miere
Ingrediente:
3 pahare de apă
1 pahar de ulei
3-4 pahare de făină
un pahar de zahăr
5 linguri de miere
esență de vanilie
esență de rom
o mână de nuci
stafide
1 praf de copt
cacao
Glazura:
6 linguri de zahăr
6 liguri de apă
6 linguri de ulei
2 linguri de cacao
Mod de preparare:
Mixăm zahărul cu apă, pentru început, până se dizolvă zahărul, adăugăm pe rând celelalte ingrediente, uleiul, făina, praful de copt, mixăm până se omogenizează bine compoziția, apoi adăugăm mierea, esența de vanilie, nuca măcinată și stafidele.
Oprim 2 linguri de compoziție și le amestecăm cu una de cacao.
Tapetăm o tava dreptunghiulară cu făină și hârtie de copt și turnăm compoziția rezultată în tavă, peste care vom pune și compoziția de cacao pe care o împrăștiem cu ajutorul unei furculițe prin toată tava.
Dăm la cuptor circa 20-25 de minute, verificăm făcând testul cu scobitoarea.
Între timp pregătimglazura:
Amestecăm toate ingredientele și le punem la foc mic până dă un clocot, două, apoi lăsăm să se răcească.
După ce am scos prăjitura din cuptor o lăsăm să se răcorească și apoi turnăm glazura peste ea. Se poate tăia mai întâi, și apoi se pune glazura.
(sursa: bucataras.ro)