Rețetă de post – Salată cu orez aromat



Ingrediente:
250 g orez, 2 roșii mari, bine coapte, 2 căței de usturoi, 50 g spanac proaspăt, pătrunjel verde, 3 crenguțe de busuioc, 4 cepe mici, 3 rămurele de mentă, 5 linguri ulei de măsline, sare
Mod de preparare:
1) Se spală orezul și se fierbe în apă cu sare, 20 de minute, între timp, se spală roșiile, se taie cuburi, se așază într-un castron mare, iar peste ele se adaugă usturoiul tocat mărunt.
2) Se toacă pătrunjelul, ceapa, busuiocul, menta și se amestecă cu roșiile. Se asezonează totul cu 4 linguri de ulei, se amestecă ușor și se lasă deoparte.
3) Când orezul este fiert, se clătește cu apă rece, se scurge bine și se amestecă cu roșiile preparate. Se adaugă peste toate ingredientele spanacul bine spălat, scurs și tăiat șuvițe.
4) Se amestecă totul, se potrivește gustul de sare și dacă este nevoie se mai adaugă ulei. Se servește imediat. (www.gustos.ro)