Acest preparat va atrage o mulțime de aprecieri din partea celor care îl gustă. Legumele în aluat sunt o garnitură bogată în ingrediente, iar din această bogăție se naște o rețetă cu un gust special, pentru oameni cu gusturi fine.
Ingrediente:
200 g conopidă
300 g dovleac
2 ardei grași
250 g ciuperci albe
120 ml vin alb sec
200 g făină
1 praf nucșoară
2 pahare ulei
1 praf de sare
Mod de preparare:
Conopida se fierbe în apă cu sare timp de 5 minute, apoi se desface în buchetele;
Dovleacul se curăță de coajă, se taie în bucățele și se înăbușă puțin;
Ardeii grași se taie în rondele, iar ciupercile se fierb;
Toate ingredientele de mai sus se trec printr-un amestec de vin, făină, sare, nucșoară (să fie o compoziție destul de consistentă), apoi se prăjesc;
Se așează grămadă pe o farfurie și se presară cu nuci prăjite, mărunțite.
(sursa: www.gastronomie.ro)