Rețetă de post – Ghiveci



Ingrediente:
6 cepe mari , 6 roșii coapte, 2 vinete, un dovlecel mic, 100 g mazăre (de la borcan), câteva buchețele de conopidă, 3 morcovi, 6-7 ardei grași, 100 g măsline, 250 ml ulei, 2-3 pahare cu apă, 1 pahar de vin alb, sare, piper și foi de dafin numai dacă vrei.
Pregătire:
Coci ardeii, iar între timp rumenești puțin ceapa tăiată mărunt în uleiul încins, adaugi roșiile pe care le-ai cojit înainte de pieliță și le-ai tocat (pui și zeama pe care și-au lăsat-o).
Lași totul la foc mic, să se pătrundă bine, după care pui ardeii copți curățați și tăiați fâșii mari.
Adaugi și zeama pe care au lăsat-o la copt.
Adaugi și vinetele necoapte, ci doar curățate din loc în loc de coajă și tăiate felii subțirele, dovlecelul curățat și tăiat cubulețe (fără semințe).
Peste toate acestea pui și mazărea, conopida desfăcută buchețele și morcovii, toate fierte înainte.
Torni apa, vinul, potrivești de sare, piper și lași să fiarbă la foc mic până scade apa. Înainte de a scădea complet însă pui măslinele și le lași numai un clocot.
Este gustos chiar dacă se răcește.
(www.bucatarul.ro)