Rețetă de post – Cornulețe cu tofu



Ca ingrediente ai nevoie de:
600 grame de făină
200 ml de lapte de soia simplu
80 grame margarină
40 grame drojdie proaspătă
300 grame de Tofu simplu în saramură
1 plic de zahăr vanilat
2 linguri de stafide
200 grame de zahăr
Ce trebuie să faci ca să le prepari?
Drojdia se va amesteca cu 3 linguri de lapte de soia cald și cu o linguriță de zahăr. Peste acest amestec se adaugă puțină făină, alături de margarină și de restul de lapte. Aluatul astfel obținut se frământă bine și se lasă la dospit circa 15 – 20 de minute.
În timp ce coca crește, brânza tofu desărată se amestecă bine cu zahărul tos, zahărul vanilat și cu stafidele. Din aluatul dospit se întinde câte o foaie, se decupează pătrate de 7 cm, iar apoi fiecare pătrat se taie în câte 2 triunghiuri. Următorul pas constă în realizarea efectivă a cornulețelor. În fiecare triunghi se pune câte o linguriță din compoziția pe bază de brânză tofu. Se rulează triunghiurile dinspre una din laturile mici către vârful opus.
Triunghiurile se coc circa 25 de minute, într-un cuptor preîncălzit la 200 grade C. După ce s-au copt, cornulețele se scot din cuptor și se pudrează cu zahăr pudră.
(sursa: www.eva.ro)