Tarta cu carne și spanac se poate servi la masa de Paști atât rece, ca antreu, cât și caldă, ca fel principal, acompaniat de o salată, informează linternaute.fr.
Număr de porții: 6
Ingrediente:
2 rulouri de aluat de foietaj
400 grame carne de porc slabă (sau miel, pui etc.)
250 grame cârnat proaspăt de pe care s-a scos pielița
150 grame jambon (afumat sau nu)
250 grame spanac proaspăt
3 cepe de apă mari
2 căței de usturoi
câteva fire de pătrunjel
7 ouă întregi și un gălbenuș
50 grame unt
sare, piper
Mod de preparare
1. Șase ouă se fierb timp de 10 minute.
2. Frunzele de spanac se spală, se usucă și se taie în bucăți mari. Într-o cratiță se pune o lingură de unt și spanacul, care se călește 5 minute, după care se adaugă pătrunjelul tocat și se mai lasă 5 minute pe foc. Se scoate spanacul pe o farfurie.
3. Se curăță usturoiul, se toacă și se aurește în tigaie cu puțin unt, timp de câteva minute.
4. Toate tipurile de carne se toacă mai mare și se pune compoziția într-un bol. Se adaugă ceapa tocată, usturoiul, spanacul, oul crud, sare, piper și se amestecă bine.
5. Cuptorul se încălzește la 200 de grade Celsius.
6. Ouăle fierte se curăță de coajă, se taie extremitățile pentru a avea felii frumoase în momentul în care tarta va fi tăiată.
7. Se unge cu unt o formă de chec, se căptușește cu aluatul în prealabil întins, se umple cu jumătate din compoziția de carne, se aliniază ouăle peste, se acoperă cu restul de carne și apoi cu aluat. Cu vârful unui cuțit se fac diverse modele pe tartă și se unge cu gălbenușul de ou.
8. Se coace timp de o oră, iar dacă aluatul de deasupra se coace prea repede, se acoperă cu o bucată de hârtie de copt. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit cam 10 minute și se scoate din tavă.