Rețetă de Paști – Pască cu brânză



Rețetă de Paști - Pască cu brânză
Rețetă de Paști - Pască cu brânză

Ingrediente: 250 g făină, 150 g zahăr, 80 g unt, 1 ou, 1 gălbenuș, 1 vârf de cuțit de sare, făină pentru frământat.
Umplutură: 3 ouă, 600 g brânză de vacă nu prea grasă, 50 g unt, 150 g zahăr, 200 g smântână, 1 lingură praf de copt, zahăr pudră.

Mod de preparare:
Se amestecă făina, zahărul, untul, oul, gălbenușul de ou și sarea, frământându-se repede, până se obține un aluat omogen. Se învelește într-o foaie de plastic și se pune o oră la frigider.
Două treimi din aluat se întind cu sucitorul pe tabla de prăjitură, presărată cu făină și se așează apoi pe fundul unei forme rotunde, cu diametrul de 26 cm. Aluatul rămas se întinde pe marginea formei, de jur-împrejur.
Umplutura:
Se despart ouăle. Se pune brânza de vaci să se scurgă pe o sită. Se amestecă bine untul, zahărul și gălbenușul de ou, până când zahărul se dizolvă complet. Se combină cu brânza scursă, smântâna și praful de copt. Se bat albușurile spumă și se introduc și ele în compoziție.
Se întinde amestecul de brânză de vacă peste aluatul din formă. Se bagă la cuptor și se coace circa 45-50 de minute, la treapta a treia a aragazului. După ce pasca e gata, se stinge cuptorul, dar prăjitura se mai lasă înăuntru încă zece minute.
Se scoate afară și se lasă să se răcească în formă, așezată pe un grătar. Înainte de a se servi, se pudrează cu zahăr praf.

Timp de preparare: 1 h 30 min.

(www.eculinar.ro)