Rețetă de Crăciun propusă de Jamie Oliver



Pateu de macrou afumat
Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, celebrul bucătar britanic Jamie Oliver recomandă o rețetă ușor de preparat pentru cina de Crăciun – pateul de macrou afumat.
Numărul de porții: 8-10
Ingrediente:
800 de grame de macrou afumat
sucul și pulpa a două lămâi
3-4 linguri de pastă de hrean
400 ml de smântână
o legătură mare de frunze de pătrunjel proaspăt, tăiate în bucăți mari
bucăți de pâine intermediară
Mod de preparare:
1. Curățați pielea bucăților de pește, apoi tranșați-le în bucăți mai mici, pe care le amestecați într-un bol împreună cu pulpa de lămâie. Adăugați pasta de hrean și smântâna, împreună cu cea mai mare parte din frunzele de pătrunjel. Adăugați sucul de lămâie și puțin piper negru, apoi amestecați întreaga compoziție. Nu trebuie să amestecați prea mult, deoarece bucățile de pește trebuie să rămână întregi și să nu se transforme într-o pastă.
2. Serviți acest pate pe felii de pâine intermediară pe care le puteți orna cu restul frunzelor de pătrunjel.