Un tânăr proprietar de restaurant din Brooklin, New York, propune clienților iubitori de liniște câteva seri pe săptămână în care aceștia pot lua cina într-o tăcere absolută.
Deschis cu o lună în urmă, restaurantul a găsit imediat amatori, într-un oraș în care clienții s-au plâns adesea de nivelul exagerat de zgomot din localuri.
Uneori este nevoie de rezervare pentru a obține o masă în zilele de vineri sau duminica seara la Eat, o sală intimă cu 25 de mese, situată în cartierul cochet Greenpoint.
„Doresc să ofer oamenilor posibilitatea să aprecieze mâncarea cu o atenție deosebită, acest lucru fiind de obicei imposibil în restaurantele zgomotoase, mai ales într-un oraș ca New Yorkul”, a declarat Nicholas Nauman, proprietarul restaurantului, în vârstă de 28 de ani.
În timpul mesei, prin urmare, clienții nu trebuie să vorbească și își închid telefoanele mobile. Meniul vegetarian, bazat pe produse bio locale, este savurat prin urmare în tăcere deplină, într-un mod atât de diferit de agitația continuă a metropolei.
„Intri în dialog cu propriul spirit, te gândești la o mulțime de lucruri”, afirmă Morgan Yakus, o clientă care a „încercat mai multe senzații și chiar i-a venit să râdă”, pentru a se regăsi, în cele din urmă, „mai zen, mai senină”.
La început, Nicholas Nauman se gândea să programeze o seară de tăcere pe lună, dar în prezent a ajuns să organizeze cel puțin o seară liniștită pe săptămână.
Un meniu costă 40 de dolari, plus bacșiș, un preț mai mult decât rezonabil pentru o seară liniștită la New York.