Restaurantele de la New York, clasificate în funcție de standardele de igienă



Cele circa 24.000 de restaurante din New York au început să își afișeze, de miercuri, nota (A, B sau C) care le-a fost atribuită de autoritățile sanitare ale municipalității în funcție de nivelul de igienă constatat, relatează AFP.
Acest nou sistem de clasificare vizează sensibilizarea publicului cu privire la problemele de igienă în pregătirea meselor și încurajarea bunelor practici în bucătăriile restaurantelor.
„Fie că este vorba de un restaurant fast-food sau de unul select, orice local poate pregăti o masă într-un mod sănătos”, a declarat responsabilul pe sănătate al municipalității New York-ului, Thomas Farley, care a acordat prima notă A unui fast-food Sparks, care vinde „delicatessen” în cartierul Queens.
Pe măsură ce vor fi inspectate, toate restaurantele din New York vor fi obligate să își afișeze nota, iar potențialii clienți vor putea consulta aceste evaluări pe un site.
„Majoritatea restaurantelor funcționează în bune condiții (de igienă), însă abaterile de la normele de siguranță alimentară sunt cauza a numeroase cazuri de boală înregistrate la New York, care pot fi evitate”, a mai spus Farley.
Restaurantele care primesc nota A vor fi apoi inspectate anual, în timp ce cele care obțin B sau C vor fi vizitate mai des de autoritățile sanitare. Localurile pot să își conteste notele primite, caz în care vor afișa o informare în care se va preciza că evaluarea lor este în curs.