Naturist

Remedii sigure în intoxicații cu diverse produse



Remedii sigure în intoxicații cu diverse produse
Remedii sigure în intoxicații cu diverse produse

– În caz de intoxicații cu ciuperci
în ultima vreme medicii se confruntă cu numeroase cazuri de otrăvire (intoxicații) cu ciuperci. Oamenii mănâncă fie ciuperci otrăvitoare, pe care nu le cunosc și se păcălesc, fie ciuperci comestibile care au extras din sol substanțe nocive (ajunse acolo datorită poluării cu metale grele, deversări de toxice etc.).
Simptomele intoxicării cu ciuperci sunt: stări de greață și vomă repetate, dureri abdominale, diaree puternică, uneori cu sânge și mucozități. Simptomele apar brusc, după o perioadă latentă scurtă evoluând rapid.
La copii simptomele apar mai repede, sunt mult mai puternice, adesea se instalează coma hepatică, de multe ori cu final letal.
Otrăvirea cu bureți pestriți (pălăria șarpelui) este mai rară, de cele mai multe ori înregistrându-se cazuri de otrăvire cu falsele ciuperci de câmp (care au pălăria mai palidă decât cea a ciupercii de câmp comestibile).
Primele simptome apar cam la 30 de minute după consumare (uneori însă durata se poate prelungi până la șase ore). Otrava acestei ciuperci produce o stare de agitație, spasme, dureri abdominale, grețuri, vomă de nestăvilit, mioza (micșorarea pupilelor), o salivație puternică și transpirație abundentă. Apoi, la aceste simptome se adaugă halucinațiile și delirul.
În cazurile de intoxicații cu ciuperci comestibile, simptomele – grețuri, vărsături, diaree – apar după una-trei ore de la consumare.
– Leacuri cunoscute din bătrâni
Peste trei linguri de amestec de plante (cinci părți trifoi roșu, două părți scoarță de stejar măcinată, cinci părți coada-calului) se toarnă un litru de apă în clocot, se mai clocotește totul 30-60 secunde, se lasă o oră să se tragă și se strecoară. Se iau câte 100 ml din acest preparat, de șase ori pe zi;
– Se ia cu lingurița puțină cenușă obținută din pere, ce se coc greu (toamna târziu)
– Se picură ulei de trandafir în miere (de primăvară sau de vară) și se iau mai multe lingurițe;
Uleiul obținut din semințe de urzică mare, adunate toamna, în perioada de lună nouă, este cel mai bun remediu în otrăvirile cu ciuperci.
– În caz de intoxicații cu alcool
Se pare că numărul intoxicaților și băutorilor înveterați, care au atins faza de alcoolici (când băutura este deja o obișnuință și o necesitate – adică un drog), este în continuă creștere, atingând proporții îngrijorătoare.
Simptomele în cazul intoxicațiilor severe sunt: o roșeață puternică a feței, urmată apoi de o paloare bruscă, stare de agitație, alternând cu somnolență, un miros puternic de alcool degajat în jur, spumă la gură, un somn cu leșin, apoi chiar o stare de pierdere a cunoștinței. Stările de febră sunt urmate de transpirație rece pe tot corpul, pupilele se dilată, apoi apar tulburări respiratorii, stop respirator și chiar stop cardiac.
– Leacuri din bătrâni
Se amestecă patru părți izmă bună, două părți leuștean, patru părți dafin. Din acest amestec se iau trei linguri, se opăresc cu un litru de apă în clocot, se clocotesc încă 30-60 secunde. Se lasă să se tragă o oră și se strecoară. Din acest preparat trebuie să se bea câte 50 ml de patru-șase ori pe zi.
O altă rețetă (prin care se completează și lipsa de potasiu, ce duce, se pare, la dorința de a bea) este administrarea celui aflat în prag de comă alcoolică a unei cantități de 500-600 g miere, câte una-două linguri la fiecare sfert de oră, după care se va bea câte un pahar de apă minerală sau ceai de plante (salvie, mentă, cimbru).
– În caz de intoxicații cu acizi
De regulă sunt intoxicații accidentale.
Simptomele sunt: dureri puternice (usturimi, arsuri) în cavitatea bucală, de-a lungul tractului digestiv, vărsături repetate cu sânge, respirație îngreunată din pricina inflamării zonei laringo-faringiale.
În aceste cazuri se face gargara cu bicarbonat de sodiu, clătind cu grijă și întreaga cavitate bucală. Se fac spălături gastrice cu o soluție slab alcalină, după care se vor înghiți până la 200 ml ulei de măsline sau de floarea-soarelui.
Pe lângă aceste măsuri de prim ajutor, se vor ține, în fiecare seară, picioarele în apă caldă.
Se prepară, de asemenea, următorul amestec de plante: se iau, în părți egale, rozmarin sălbatic (Gnaphalium uliginosum), lumânărică (Verbascum thapsiforme) și cimbrișor (Thymus serpyllum); din acest amestec, bine mărunțit, se vor pune două linguri, peste care se va turna un litru apă în clocot. Se continuă clocotitul 30-60 secunde, se lasă să se tragă o oră, apoi se strecoară. Din acest preparat se va bea, câte o lingură, de 10 ori pe zi și chiar mai des, la nevoie (în funcție de starea intoxicatului).
– În caz de intoxicații cu narcotice și somnifere
Astăzi aflăm despre mulți că se droghează cu diverse produse, alții se sinucid (sau doar încearcă). Pentru a putea interveni la timp, trebuie să cunoaștem, în primul rând, cum se manifestă cel intoxicat.
Simptomele: excitație psihomotoare, dilatarea pupilelor, zgomote în urechi, halucinații vizuale foarte sugestive. Ulterior se constată starea comatoasă, uneori spasme și oprirea respirației.
Iată două variante de rețete de bază pe bază de plante, folosite pentru neutralizarea efectelor narcoticelor:
Se amestecă două părți de pasifloră (Passiflora incarnata), două părți de batat de apă (Batatus), patru părți busuioc (Ocimum basilicum sau Ocimum menthaefolium) și trei părți efedră cu două spice (Ephedra). Din acest amestec se iau trei linguri, peste care se toarnă 800 ml apă în clocot. Se mai fierbe 30-60 secunde, se lasă o oră și se strecoară. Se vor bea câte 30 ml de șase ori pe zi.
Din amestecul de plante de mai sus se pun trei linguri în ulei de arahide la macerat. Se vor lua apoi, de trei ori pe zi, câte o lingură din acest extract, o perioadă mai mare de timp.
Sursa www.terapii-naturiste.evonet.ro



Recomandări