Dieta cu crudități se bazează pe consumul alimentelor nepreparate termic, pentru o perioada de cel puțin 30 de zile, în ideea că în orice anotimp există posibilitatea de a cumpăra legume și fructe proaspete.
Principala binefacere a bucătăriei fără foc este aceea ca toate substanțele conținute de legume și fructe ajung nemodificate de căldură în organism, potrivindu-se mai bine pe șabloanele metabolismului omului.
Dieta cu crudități permite consumarea din belșug de:
– legume și fructe crude ca atare;
– preparate din legume și fructe crude;
– fulgi de cereale: grâu, orz, ovăz;
– miere și polen de albine;
– semințele de floarea soarelui, de dovleac, susan;
– miez de nucă, arahide și alune.
Toate acestea se pot consuma în voie, ele reducând senzația de foame. În același timp ele sunt foarte bogate în vitamine și minerale, având în general valori calorice moderate.
Consumând preparate fără foc organismul se va elibera de toxine, de produși complecși de metabolism, de grăsimile prăjite. Se vor consuma astfel forme ale alimentelor de bază ale omului mult mai sănătoase și mai indicate pentru consum.
În timpul dietei cu crudități nu vă veți topi de căldură lângă foc, indiferent de anotimp și preparat. De asemenea gustul și aroma preparatelor vor înfrumuseța mesele dumneavoastră, în combinațiile cele mai neașteptate.
În timpul acestei diete putem beneficia de preparate delicioase, de genul: sosuri, salate, supe și sucuri. Este bine să folosim alimente și legume proaspete și să le consumăm cât mai repede după preparare.
Sursa: www.gastronomie.ele.ro






