Salată italiană 10 aug. • Rețeta zilei Salată italiană Ingrediente: – 70 g salată verde – 70 g roșii – 70 g piept de pui – 50 g ciuperci – 20 g capere – 30 g maioneză – 14 g lămâie Mod de preparare: Se spală toate legumele, se… 10 aug. • Rețeta zilei Salată italiană
Purcel la cuptor 3 aug. • Rețeta zilei Purcel la cuptor Se ia un purcel de 10-12 kg, se spală foarte bine și se opărește pentru a putea îndepărta părul. Apoi se curăță bine și se scot intestinele, se spală din nou și pe interior și se începe procesul de condimentare… 3 aug. • Rețeta zilei Purcel la cuptor
Macrou a la Provence 27 iul. • Rețeta zilei Macrou a la Provence Ingrediente: – macrou 200 g – legume de sezon 200 g – ierburi provence 15 g – ulei de măsline 50 ml – vin alb 30 ml – condimente (sare, piper) Mod de preparare: Se călesc legumele într-o tigaie circa… 27 iul. • Rețeta zilei Macrou a la Provence
Salată Amsterdam 20 iul. • Rețeta zilei Salată Amsterdam Ingrediente: – roșii galbene 150 g – salată verde 120 g – brânză cu mucegai 150 g – nuci 70 g – struguri 120 g – radichio 70 g – …. afumat 150 g Se spală legumele și boabele de… 20 iul. • Rețeta zilei Salată Amsterdam
Medalion de porc cu mere 13 iul. • Rețeta zilei Medalion de porc cu mere Ingrediente: – cotlet de porc 240 g – gutoane 2 felii – sos brun spaniol 150 g (legume fierte și pasate) – măsline 2 buc. – mere 2 felii – condimente (sare, piper) Mod de preparare: Cotletul se taie în… 13 iul. • Rețeta zilei Medalion de porc cu mere
Penne alla’ Arrabiatta 6 iul. • Rețeta zilei Penne alla’ Arrabiatta Ingrediente: – 125 g penne – 50 g șuncă – 60 g țelină – 200 g roșii decojite – 50 g parmezan – 40 g ardei gras – 40 g ceapă – 2 g ardei iute – 15 ml vin… 6 iul. • Rețeta zilei Penne alla’ Arrabiatta
(Escalop cu Sparanghel verde) 29 iun. • Rețeta zilei (Escalop cu Sparanghel verde) Ingrediente: – 250 g piept pui – 80 g sparanghel verde – 120 ml smântână dulce – vin alb bucătărie – 50 g unt Mod de preparare: Se taie două tranșe subțiri de piept de pui și se prăjesc ușor… 29 iun. • Rețeta zilei (Escalop cu Sparanghel verde)
Penne Al Forno 22 iun. • Rețeta zilei Penne Al Forno Ingrediente: – 125 g Penne – 80 g bacon – 80 g piept pui – 50 g ceapă – 50 g ardei gras – 50 g parmezan – 50 g mozzarella – 100 ml sos roșii – 100 ml smântână… 22 iun. • Rețeta zilei Penne Al Forno
Cotlete de Berbecuț cu rozmarin 15 iun. • Rețeta zilei Cotlete de Berbecuț cu rozmarin Ingrediente: 4 tranșe de cotlet de berbecuț care se toc ușor și se condimentează cu sare, piper, rosmarin după care se prepară un sos din zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Pe măsură ce cotletele se frig la grătar se stropesc… 15 iun. • Rețeta zilei Cotlete de Berbecuț cu rozmarin
Spaghetti Milanese 8 iun. • Rețeta zilei Spaghetti Milanese Ingrediente: – șuncă Praga 50 g – ciuperci 50 g – ceapă 25 g – ardei gras 30 g – sos roșii 150 ml – smântână dulce 100 m – spaghetti 125 g – parmezan 50 g – verdeață 15… 8 iun. • Rețeta zilei Spaghetti Milanese
Mușchi de vită cu gorgonzolla și spanac 1 iun. • Rețeta zilei Mușchi de vită cu gorgonzolla și spanac Ingrediente: – mușchi de vită 0,250 g – smântână 0,050 g – unt bucătărie 0,040 – gorgonzolla 0,050 g – spanac 180 g Se face mușchiul pe grătar se pregătește sosul gorgonzolla (30 g unt,… 1 iun. • Rețeta zilei Mușchi de vită cu gorgonzolla și spanac
Insalata Salmone 25 mai • Rețeta zilei Insalata Salmone Ingrediente: – Somon 0,120 – Andive 0,080 – Radichio 0,080 – Salată verde 0,100 – Capere 0,030 – Parmezan 0,035 Bucătar Dorina Sadoveac Reteta zilei este oferita de La Fitze 25 mai • Rețeta zilei Insalata Salmone
Insalata Mezzaluna 11 mai • Rețeta zilei Insalata Mezzaluna Ingrediente: – piept de pui 0,060 – portocale 0,100 – nuci 0,050 – roșii 0,050 – salată verde 0,100 – radichio 0,050 – oțet balsamic 0,010 Mod de preparare: Se face un pat de salată peste care restul ingredientelor. Bucătar… 11 mai • Rețeta zilei Insalata Mezzaluna
Dovlecei umpluți 27 apr. • Rețeta zilei Dovlecei umpluți Ingrediente: – 2 dovlecei 600 g – orez 200 g – ceapă 0,020 – morcov 0,020 – carne tocată 0,100 g – sos roșii 0,040 g – ulei 0,040 g – păstrârnac 0,020 g – verdeață 0,010 g – condimente… 27 apr. • Rețeta zilei Dovlecei umpluți
Salată Amsterdam 20 apr. • Rețeta zilei Salată Amsterdam Ingrediente: – roșii 100 g – somon afumat 80 g – salată verde 50 g – gorgonzolla 80 – nuci 30 g – struguri negri 80 g – radichio 20 g – lămâie ¼ – condimente (sare, oțet balsamic, ulei… 20 apr. • Rețeta zilei Salată Amsterdam
Vitello Tonatto 13 apr. • Rețeta zilei Vitello Tonatto Cotlet de porc 150 g Ton 60 g Maioneză 50 g Muștar 30 g Gogoșari 25 g Ulei măsline 15 ml Zeamă de lămâie 30 ml Capere 15 g Se feliază cotletul care a fost fiert în prealabil după care… 13 apr. • Rețeta zilei Vitello Tonatto
Papardelle al Pesto 6 apr. • Rețeta zilei Papardelle al Pesto Ingrediente: – 30 g busuioc proaspăt – 50 g unt – 30 ml ulei măsline – 50 ml smântână dulce – 20 g usturoi – 125 g paste Papardeelle Mod de preparare: Se fierb pastele în apă cu sare iar… 6 apr. • Rețeta zilei Papardelle al Pesto
File de șalău cu sos Remouladé 30 mart. • Rețeta zilei File de șalău cu sos Remouladé Ingrediente: – 220 g șalău – 1 ou – făină 10 g – piper 0,1 g – sare 1 g – 10 g capere – ¼ ceapă – ¼ castravete murat – ¼ gogoșar murat – 3 – 4 g… 30 mart. • Rețeta zilei File de șalău cu sos Remouladé
Filetto di Vittello con Fubghi Porcini 23 mart. • Rețeta zilei Filetto di Vittello con Fubghi Porcini Ingrediente: – mușchi vită 250 g – unt 30 g – hribi 80 g – usturoi 3 g – votcă 15 ml Mod de preparare: Se taie o bucată de mușchi și se aplatizează cu… 23 mart. • Rețeta zilei Filetto di Vittello con Fubghi Porcini
Funghi Porcini 16 mart. • Rețeta zilei Funghi Porcini Ingrediente: – 120 g pappardelle – 150 g hribi (porcini) – 50 g unt – 150 ml smântână vegetală – 30 ml votcă – condimente (sare, piper) Se fierbe pasta circa 7-8 minute într-un litru de apă și 50 g… 16 mart. • Rețeta zilei Funghi Porcini
File de șalău Bonne Famme 9 mart. • Rețeta zilei File de șalău Bonne Famme Ingrediente: – șalău 180 g – ciuperci 30 g – cașcaval 50 g – șuncă Praga 50 g – vin 30 ml – condimente (sare, piper) – ciuperci 30 g – sos rose (1 linguriță) – unt 20 g Se… 9 mart. • Rețeta zilei File de șalău Bonne Famme
Platou Antipasti 2 mart. • Rețeta zilei Platou Antipasti – Bruschetti con alici Ingrediente: – pâine prăjită, – roșii tăiate mărunt – usturoi, ulei de măsline, busuioc Mod de preparare: Pe pâinea prăjită în prealabil se montează roșiile tăiate mărunt amestecate cu ulei de măsline, busuioc și usturoi. Pe… 2 mart. • Rețeta zilei Platou Antipasti
Tortellini panna prosciutto 9 feb. • Rețeta zilei Tortellini panna prosciutto Ingrediente 125 grame tortellini 45 grame prosciutto di parma 40 grame unt 150 de grame panna (smântână dulce) sare, piper, 30 ml vin alb de bucătărie, 50 grame parmezan Mod de preparare: Se fierb tortellini în apă cu sare. Se… 9 feb. • Rețeta zilei Tortellini panna prosciutto
Strocetti Vitello Parmigiano 2 feb. • Rețeta zilei Strocetti Vitello Parmigiano Ingrediente: – 230 g mușchi vițel – 35 ml ulei măsline – 1 g usturoi – 10 ml vin alb sec – 5-6 frunze de salată verde – 50 g parmezan Timp: 7 minute Garnitură: cartofi la cuptor Mod de… 2 feb. • Rețeta zilei Strocetti Vitello Parmigiano