Hribi înăbușiți cu pastramă de berbecuț 8 sept. • Rețeta zilei Hribi înăbușiți cu pastramă de berbecuț Ingrediente: – hribi, ceapă, ardei grași, roșii, ulei, verdeață, usturoi, sare, pastramă de berbecuț. Se acoperă vasul cu un capac și se continuă înăbușitul la foc domol până ce hribii s-au înmuiat. Se adaugă roșiile… 8 sept. • Rețeta zilei Hribi înăbușiți cu pastramă de berbecuț
Ciulama hribi cu mămăliguță 1 sept. • Rețeta zilei Ciulama hribi cu mămăliguță Ingrediente: – Hribi, unt, făină, lapte, smântână, verdeață, sare, piper . Mod de preparare: Hribii se taie Julien, se fierb, se scurg și se călesc în unt, după care se călește făina, se stinge făina cu lapte și se adaugă… 1 sept. • Rețeta zilei Ciulama hribi cu mămăliguță
Papanași prăjiți cu dulceață și smântână 25 aug. • Rețeta zilei Papanași prăjiți cu dulceață și smântână Ingrediente: – brânză de vaci, făină, zahăr t os, ouă, lapte, drojdie de bere, zahăr pudră, zahăr vanilat, răzătură de coajă de lămâie, ulei, sare. Mod de preparare: Brânza de veci se trece printr-o sită,… 25 aug. • Rețeta zilei Papanași prăjiți cu dulceață și smântână
Ostropel de pasăre 18 aug. • Rețeta zilei Ostropel de pasăre Ingrediente: – carne de pasăre, ulei, ceapă morcovi, țelină, făină, paste de tomate, lămâie, usturoi, vin, sare. Mod de preparare: Carnea de pasăre se taie bucăți, se sărează și se prăjește în ulei. În uleiul rămas se călește făina, ceapa… 18 aug. • Rețeta zilei Ostropel de pasăre
Ghiveci de legume 11 aug. • Rețeta zilei Ghiveci de legume Ingrediente: – ceapă, ardei gras, vinete, cartofi, dovlecei, morcov, țelină, fasole verde, verdeață, usturoi, roșii, ulei, sare. Se curăță legumele, se spală și se taie în bucăți potrivite. Se toacă ceapa și se călește în ulei, se adaugă morcovii, țelina… 11 aug. • Rețeta zilei Ghiveci de legume
Mixt de salată de vinete cu ardei copți 4 aug. • Rețeta zilei Mixt de salată de vinete cu ardei copți Vinetele și ardeii se coc pe o plită, se îndepărtează coaja, codița și semințele din ardei și se așează pe un fund înclinat pentru a se scurge. Vinetele se toacă cu un cuțit de lemn… 4 aug. • Rețeta zilei Mixt de salată de vinete cu ardei copți
Frigărui de pui la grătar 28 iul. • Rețeta zilei Frigărui de pui la grătar Carnea de pui se taie cubulețe egale care se sărează, se presară cu piper și cimbru, se ung cu puțin ulei, se înfig pe frigărui de lemn și se frig pe grătarul bine încins. Se servesc cu diferite garnituri de… 28 iul. • Rețeta zilei Frigărui de pui la grătar
Ciulama de pui cu mămăliguță 21 iul. • Rețeta zilei Ciulama de pui cu mămăliguță Ingrediente: – carne de pui – unt – făină – ceapă – pătrunjel – morcov – piper – sare Mod de preparare: Puiul se pune la fiert cu zarzavatul și cu sare, se spumuiește și când este aproape gata se… 21 iul. • Rețeta zilei Ciulama de pui cu mămăliguță
Aripioare de pui la ceaun 14 iul. • Rețeta zilei Aripioare de pui la ceaun Ingrediente: – aripi pui – ulei – sare Mod de preparare: Aripile de pui se curăță, se spală și se zvântă, se sărează și se pun într-un ceaun cu ulei încins cât să le cuprindă și se țin pe foc… 14 iul. • Rețeta zilei Aripioare de pui la ceaun