Redacția Monitorului de Suceava a primit ieri, 20 decembrie, 20 de colindători, cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani, de la Așezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” de la Rădăuți, copii care au prezentat sceneta „Nașterea Domnului”. Miracolul din fiecare an, nașterea Domnului, a fost vestit de copii cu sensibilitate, cu inocență, mesajul lor fiind unic. Fecioara Maria și Iosif, păstorii și magii cu daruri, toți adunați în jurul ieslei în care era așezat micul prunc Iisus, au recreat o scenă arhicunoscută, în amintirea marelui miracol.
Sceneta nașterii Domnului prezentată de micii actori de la Așezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” s-a desfășurat sub îndrumarea educatoarei Elena Știrban. Personaje precum Maica Sfântă – Maria, Iosif, Magii, Păstorii, Îngerii, Irod Împărat, Ostașul etc. au reconstruit momentul unic al nașterii Domnului, conform poveștii biblice. O parte dintre copii erau îmbrăcați în straie populare din zona Straja, zonă în care s-a născut și educatoarea Elena Știrban, iar alții au purtat costume specifice personajelor pe care le-au interpretat.
Educatoarea ne-a spus că i-a pregătit pe copii o săptămână pentru sceneta „Nașterea Domnului”, aceștia fiind foarte receptivi și muncitori. Grupul de copii de la Rădăuți a fost însoțit de familia Dan și Daniela-Luminița Ceredeev din Ciumârna, care de cinci ani este voluntară la Așezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” de la Rădăuți. Copiii o numesc pe profesoara Daniela Ceredeev „mama Dana”. Familia Ceredeev a fost însoțită ieri și de câțiva elevi voluntari de la Ciumârna care, de asemenea, se implică în diverse proiecte inițiate de Asociația Proiect Pro Europa.
Multe lucruri bune care se petrec la Așezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” de la Rădăuți se datorează profesoarei Daniela Ceredeev și familiei ei, care continuă să ne surprindă de fiecare dată cu proiecte creative, în folosul celor mici și neajutorați. Sensibilitatea copiilor, bunătatea și determinarea profesoarei Ceredeev în a-i alina și ajuta pe copii ne-au emoționat pe toți. După ce ne-au colindat, copiii ne-au dăruit, fiecăruia, câte un suvenir, cu o căldură și bucurie greu de controlat. Le mulțumim din tot sufletul. Drept răsplată pentru colinde, urările de sănătate și belșug, copilașii au primit colăcei și dulciuri.






