Un proprietar de restaurant american, din Arizona, care jură că hamburgerii lui sunt suficient de grași pentru a bloca arterele clienților săi, a dat în judecată un „confrate”, pe care îl acuză de plagiat, a anunțat, joi, avocatul patronului incriminat, informează AFP.
Jon Basso, proprietarul restaurantului Heart Attack Grill din statul american Arizona, le propune clienților, cu multă mândrie, hamburgeri de mărimea unui antebraț, despre care susține că sunt capabili să provoace nevoia unui „cvadruplu bypass”.
Întregul meniu propus de acest restaurant se înscrie în același registru – porțiile de cartofi prăjiți sunt uriașe, iar băuturile carbogazoase conțin mult zahăr.
John Basso consideră că relativa notorietate de care se bucură restaurantul său în Statele Unite ale Americii a trezit invidia altor patroni de localuri de acest tip.
Pe 26 ianuarie, avocatul său a depus o plângere împotriva restaurantului Heart Stoppers Sports Grill din Florida, acuzându-l pe patronul acestuia de plagiat.
În textul acestei plângeri, Robert Kain, avocatul lui Jon Basso, afirmă că a descoperit cel puțin 30 de elemente care țin de decor și meniu care dau de înțeles că proprietarii restaurantului Heart Stoppers Sports Grill au copiat conceptul acestei afaceri după cel al restaurantului din Arizona.
De exemplu, în restaurantul din Florida proprietarii au agățat pe pereți radiografii ale unor organe umane, la fel ca în restaurantul Heart Attack Grill. Persoanele care cântăresc peste 160 de kilograme primesc un meniu gratuit, la fel ca în cazul restaurantului Heart Attack Grill.
Robert Kain susține în finalul plângerii sale că Heart Stoppers Sports Grill este doar o „copie palidă” a restaurantului Heart Attack Grill. „Complet neadevărat”, susține la rândul său Eric Lee, avocatul restauratorului acuzat. „Heart Attack Grill servește doar hamburgeri și cartofi prăjiți. Noi avem multe alte lucruri în meniu, precum puiul prăjit”