6 porții – 100 minute
- 1 rață
- 100g untură de rață
- 600g castraveți murați
- 1 ceapă mare
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 țelină mică
- 1 leg. mărar
- ± sare, piper
Curățați rața de tuleie, pârliți-o la flacără, apoi spălați-o și tăiați-o în bucăți. Puneți bucățile de carne într-o cratiță, împreună cu untura, 1 cană apă fierbinte, ceapa și țelina curățate, spălate și tocate mărunt. Acoperiți cu capac și puneți cratița la foc mic pe aragaz. Prăjiți înăbușit rața, circa 60 de minute, amestecând din când în când. Puneți apoi în cratiță pasta de tomate și după 2-3 minute, puneți castraveții tăiați în rondele. Adăugați 1 ceșcuță apă, potriviți de sare și piper și mai lăsați să fiarbă la foc mic 30 de minute. La final, puneți mărarul tocat mărunt și serviți preparatul fierbinte.
