Pulpe de pui cu orez și praz



Pulpe de pui cu orez și praz
Pulpe de pui cu orez și praz

4 porții – 50 minute

  • 4 pulpe de pui mari
  • 2 fire de praz
  • 200g orez cu bobul lung
  • 150ml ulei
  • 1 lămâie
  • 1 leg. ceapă verde
  • ± sare, piper

Pulpele de pui curățate și spălate, crestează-le pe toate părțile și presară-le cu sare și piper.
Încinge într-o tigaie mai mare uleiul și prăjește-le la foc mic circa 20 de minute până ce se rumenesc bine pe toate părțile.
Scoate-le, apoi pe o farfurie, acoperă-le cu un capac și păstrează-le la cald.
În grăsimea rămasă de la prăjitul pulpelor pune ceapa verde tocată mărunt, prazul tăiat în rondele și orezul spălat în 2-3 ape.
După circa 5 minute pune, puțin câte puțin, supa.
Când supa adăugată este absorbită de orez, pune din nou supă și tot așa până ce orezul este bine făcut.
Spre final, potrivește de sare și piper, apoi pune deasupra orezului pulpele de pui, acoperă tigaia cu un capac și mai lasă la foc mic 5 minute.