Pui Umplut



4 porții 90 minute
1 pui
100ml ulei
200g ficăței de pui
150g cașcaval
4 linguri pesmet
1 ou
1 linguriță rasă scorțișoară pudră
4 cuișoare
2 fire rozmarin
1 lămâie
± sare, piper
Curăță puiul, pârlește-l la flacăra aragazului pe toate părțile, apoi cu grijă pentru a nu rupe pielea, scoate pieptul împreună cu oasele acestuia. Dezosează-l și carnea toac-o mărunt cu cuțitul.
Toacă și ficățeii, dar în bucățele ceva mai mari. Pune carnea și ficatul într-un castron, adaugă cașcavalul dat pe răzătoarea mare, oul, pesmetul, scorțișoara, coaja rasă și zeama de lămâie, rozmarinul și pătrunjelul, tocate mărunt, și potrivește de sare și piper. Omogenizează bine și cu acest amestec umple puiul presând bine, apoi coase-l cu ață alimentară sau prinde-l cu scobitori.
Unge puiul cu ulei și presară-l cu sare și piper. Pune-l într-o tavă, așezându-l ca și cum ar sta în fund.
Pune tava în cuptorul încins și coace-l la foc potrivit spre mare circa 65-70 de minute, stropindu-l din când în când cu ulei. Servește-l imediat ce-l scoți din cuptor.
Ornează-l cu salată verde, rozmarin, pătrunjel și cu felii de lămâie.



Recomandări

Cockteil…cu amor, umor și poezie. Dez-mahmureală (2)