Pui cu ciuperci în crustă



Pui cu ciuperci în crustă
Pui cu ciuperci în crustă

4 porții – 70 minute

  • 1 pui potrivit
  • 1 lingură făină
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură ulei
  • 2 cepe
  • 250g ciuperci
  • 50ml vin alb
  • 100ml smântână
  • 1 lingură pătrunjel verde
  • 1 lămâie
  • 1 ou
  • 200g aluat de foitaj

Dezosați puiul și tăiați carnea în bucăți potrivite. Sărați și piperați bucățile de carne, pudrați-le cu făină și rumeniți-le în uleiul amestecat cu 1 lingură unt. Păstrați la cald bucățile prăjite.
Puneți în tigaie untul rămas și căliți ceapa tăiată mărunt și ciupercile tăiate în felii subțiri. Când acestea încep să se rumenească, adăugați vinul și lăsați să fiarbă 2 minute, apoi puneți și smântâna și mai fierbeți 3 minute.
În acest amestec puneți din nou bucățile de carne rumenite. Adăugați, după gust, zeamă de lămâie, sare, piper și pătrunjel verde tocat.
Împărțiți amestecul în 4 castroane unse cu ulei. Lăsați-le la răcit. Între timp, din aluatul de foitaj decupați 4 foi rotunde care să aibă diametrul cu puțin mai mare decât acela al castroanelor. Ungeți marginile castroanelor cu ou bătut și acoperiți-le cu câte o foaie de aluat.
Ungeți și „capacele” de aluat cu ou bătut și puneți castroanele în cuptor la foc iute, pentru cel puțin 15 – 20 de minute, până când aluatul se rumenește uniform.
Puneți fiecare castron pe câte o farfurie și serviți preparatul cald.