Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava derulează, pentru al doilea an consecutiv, Programul Erasmus+, finanțat de Comisia Europeană, prin Proiectul„Healthy Foods, Happy Moods”. Perioada în care se desfășoară proiectul este septembrie 2017 – septembrie 2019, țara coordonatoare fiind Turcia, iar parteneri Croația, Italia, Polonia și România. Prin derularea acestui proiect se urmărește formarea deprinderilor de a adopta un stil de viață sănătos, nu doar prin consumul de alimente sănătoase, ci și prin promovarea participării la activități sportive și fizice.
În perioada 3-7 decembrie 2018, profesor Mirela Florentina Mazilu și consilier școlar Ramona Întorsură, împreună cu patru elevi din ciclul primar, Apetrii Smaranda, Balan Teodora, Mateiciuc Robert și Papuc Alexia, de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, au participat la a treia activitate de învățare/predare/formare, ”Cooking Fest”, din cadrul proiectului, în Zagreb, Croația.
Activitățile s-au desfășurat în Zagreb, Croația, iar școala gazdă, The Primary school Tituš Brezovački, coordonator Maja Sokač, a organizat pe durata întregii săptămâni în care s-a desfășurat întâlnirea activități care au vizat deprinderea elevilor de a-și însuși o alimentație sănătoasă și un stil de viață activ. Elevii și profesorii din școala gazdă, împreună cu 16 de elevi și 8 profesori din Turcia, Polonia, Croația și România,au fost cooptați în activități culinare specifice tematicii de Crăciun, unde au putut prepara, în ateliere de lucru, diferite dulciuri tradiționale din țările de proveniență.
Un impact plăcut asupra copiilor l-au avut activitățile sportive care s-au finalizat cu petrecerea timpului în aer liber, fiind antrenați în diferite jocuri, competiții, drumeții, plimbare cu caiac-canoe la clubul Jarunși înot la piscina Aqua Vivae.
Beneficiarilor proiectului din Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava li s-au oferit prin participarea la activități experiențe de învățare menite să le schimbe stilul de viață într-unul sănătos, dar în același timp frumos. La sfârșitul schimbului de bune practice, elevii au elaborat Jurnale de învățare, expuse la colțul Erasmus+ al școlii, în care au detaliat experiențele trăite pe durata mobilității.



