Federația Română de Fotbal a actualizat programul sezonului oficial de primăvară în Liga a II-a. Astfel, sezonul regulat al Seriei I se va relua pe data de 1 martie, urmând să se încheie pe 12 aprilie. Din cauza haosului creat de Sportul Studențesc prin abandonul în plin campionat, Seria I a rămas pe tabela Berger de 14 echipe, ceea ce a dus la un număr mai mare de etape. În aceste condiții, FRF a programat în această serie trei runde intermediare până la finalul sezonului regulat, cu două mai multe decât în cealaltă serie.
Finalul sezonului regulat le va aduce echipelor o pauză de o săptămână, cele două faze superioare ale competiției urmând a începe pe 19 aprilie. Play-off-ul și play-out-ul vor avea câte 10 etape și se vor termina pe 7 iunie. Opt dintre aceste runde se vor disputa în fiecare weekend, dar vor exista și două intermediare, a patra, pe 7 mai și a opta, pe 28 mai.
După cum se poate observa, formația suceveană Rapid va avea parte de cel mai intens sezon oficial de primăvară din întreaga sa existență. În decurs de doar trei luni și o săptămână, fotbaliștii pregătiți de Bogdan Tudoreanu și Laurențiu Andrieș vor fi nevoiți să dispute nu mai puțin de 19 meciuri în campionatul Ligii a II-a.
Conform evoluției întrecerii din Seria I până în momentul de față, gruparea suceveană va ocupa la finalul primei părți a întrecerii un loc în cea de-a doua jumătate a clasamentului, astfel că va fi repartizată în play-out, acolo unde va lupta alături de alte cinci formații pentru evitarea celor trei locuri retrogradabile.
Așadar, se anunță o perioadă dificilă pentru Rapid atât prin prisma subțirimii valorice și numerice a lotului de jucători, dar și din cauza problemelor financiare cu care se confruntă clubul. Numai pentru organizarea partidelor de pe teren propriu și pentru transportul la meciurile din deplasare ar fi necesară suma de două miliarde de lei vechi.
În acest moment Rapid Suceava ocupă locul 11, penultimul, în ierarhia la zi a Seriei I.
Liga a II-a
Program infernal pentru Rapid
