Școala Panaci este câștigătoarea unui proiect european cu titlul „Nu învățăm pentru școală, ci pentru viață, în noi stând schimbarea”, iar prin această facilitate șase cadre didactice au primit o finanțare în valoare de 12.100 de euro de la Comisia Europeană pentru a participa la cursuri de formare în țări ca Portugalia, Grecia și Malta.
În anul 2015, două cadre didactice ale Școlii Gimnaziale Panaci – prof. Cornelia Ramona Apalaghiei și prof. Mirela Verdeșescu-Buzilă, având specialitățile Limba engleză, respectiv Istorie/Geografie, au participat la un stagiu de formare profesională de șapte zile în Malta, în cadrul Programului European Erasmus Plus, Action Key One.
Primul curs s-a numit „Equal Opportunities and Social Inclusions”, iar cel de-al doilea „Family Folklore and Traditions”.
Primul curs –„Equal Opportunities and Social Inclusions” – a permis profesorului participant să aibă parte de însușirea de noi cunoștințe, capacități, instrumente și tehnici pedagogice specifice pentru activități care au obiective, scopuri și cerințe definite, creșterea calității și parametrilor de performanță instituțională prin formarea profesională în direcția combaterii discriminării, a diminuării absenteismului și părăsirii timpurii a școlii, dar și a asigurării egalității de șanse. Activitățile au fost centrate pe situații concrete din școlile și comunitățile țărilor reprezentate la curs, s-au realizat dezbateri în cadrul unor mese rotunde cu specialiști, s-au organizat vizite în instituții școlare sau partenere școlilor în care se puteau urmări modalități concrete de intervenție, tehnici de monitorizare a situațiilor speciale, au fost însușite noi căi de comunicare menite să rezolve mai eficient stările conflictuale ce conduc la violență. De asemenea, s-a lucrat în echipe care au investigat studii de caz diverse, sub îndrumarea dirijată a unor specialiști sociologi sau psihologi cu experiență în problematica școlară.
Activitățile următorului curs desfășurat tot în Malta –„Family Folklore and Traditions” – s-au axat pe teme care vizau punerea în lumină a tradițiilor familiale malteze, ca model de valorizare și promovare pentru orice națiune. Fiecare zi urmărea câte un capitol de viață și existență perpetuă, precum nașterea, nunta, înmormântarea, activități umane, religia, sărbătorile de peste an, iar desfășurarea cursului a constat în vizite la obiectivele culturale menite să scoată în evidență simbolurile malteze și să dezvolte capacitatea participanților de a valorifica potențialul cultural și istoric local, importanța și dimensiunea spațio-temporală a folclorului, observarea modalităților multiple de conservare și perpetuare a tradițiilor familiale, ca mijloc de exprimare a unității în diversitate.
Prof. Mirela Verdeșescu-Buzilă