Cea de-a V-a ediție a Galei Fundației Vodafone România a adus proiectului „Laborator de Învățare Alternativă”, aflat în grija Asociației Proiect ProEuropa, coordonată de prof. Daniela Luminița Ceredeev, una din cele patru distincții acordate în cadrul evenimentului, respectiv Premiul pentru Educație.
„Recunoștință, prețuire și drag finanțatorilor acestui proiect. Vă mulțumim iar și iar, copii și tineri minunați, voluntari alături de noi în proiectul de învățare prin tutoriat, mentorat și coaching! Ne e dor de voi și credem că nu ne-ați uitat, copii frumoși din școlile comunei Vatra Moldoviței!”, a transmis Daniela Luminița Ceredeev.
Premiul i-a fost înmânat de criticul de film Irina Margareta Nistor, gazda ceremoniei fiind Cătălin Ștefănescu, cunoscut publicului datorită emisiunii sale culturale „Garantat 100%”, difuzată de TVR 1.
Sute de copii din Vatra Moldoviței beneficiază de serviciile „Laboratorului de Învățare Alternativă”, unde își consolidează cunoștințele dobândite la școală, își dezvoltă aptitudinile și abilitățile personale și de membri ai comunității. Laboratorul este un proiect implementat de Asociația Proiect ProEuropa, cu o finanțare de peste 14.000 de euro din partea Fundației Vodafone România, prin programul „Investiție în Mediul Rural”. Proiectul se adresează celor cinci școli din Vatra Moldoviței. Laboratorul funcționează cu sprijinul profesorilor și a peste 50 de elevi-tutori, cu toții voluntari. Programul complex de învățare alternativă are o durată de zece luni și este structurat după modele de mentorat profesori-elevi, de tutoriat elevi-elevi și de coaching. Un film de prezentare a laboratorului poate fi urmărit la https://www.facebook.com/FundatiaVodafone/videos/1676527775715017/.
Cât despre Gala Anuală a Fundației Vodafone România, aceasta recunoaște contribuția deosebită a ONG-urilor partenere și a echipelor de voluntari din programele fundației, prin intermediul unor premii acordate pentru proiectele și echipele de voluntari care s-au remarcat în 2017, în cele patru domenii strategice de investiții ale organizației, și anume sănătate, educație, servicii sociale și voluntariat.
Câștigătorii celorlalte premii au fost: „Unitatea mobilă” – Asociația Caravana cu Medici (Premiul pentru Sănătate), „Spălătoria comunitară” – Asociația Generation Țibănești (Premiul pentru Servicii Sociale). La secțiunea Voluntariat, au fost premiate cinci organizații care s-au implicat cu echipe de voluntari în proiectul Fundației Vodafone România „Scrisori pentru Moș Crăciun”, și anume Huawei România, OTP Bank România, Republica.ro, Next Advertising și Fundația Romanian Business Leaders. Premiul Special a revenit echipei de profesori voluntari de la Fundația pentru Integrare și Sprijin Social „Împreună Ineu“.