Ofertă bogată

Produsele tradiționale au stârnit apetitul sucevenilor la “Târgul de Crăciun”



Preparatele din carne au avut cel mai mare succes la „Târgul de Crăciun”
Preparatele din carne au avut cel mai mare succes la „Târgul de Crăciun”

Un adevărat Corn al Abundenței pare să se fi revărsat în Parcul Central al Sucevei, unde, începând de vineri seara, s-a deschis “Târgul de Crăciun”, organizat în cadrul programului „Crăciun în Bucovina”, de Consiliul Județean Suceava.
Fel de fel de preparate din carne, cu arome îmbietoare, produse lactate, mere, produse apicole, dulciuri după care îți lăsă gura apă numai privindu-le, toate aceste bunătăți aduse de membrii asociației “Produs în Bucovina” au atras un număr mare de vizitatori, atât sâmbătă, cât și duminică.
În timp ce unii au ales la ochi produsele dorite pentru masa de Crăciun, alții au ales doar după ce au gustat, pentru a se convinge că produsul e pe placul lor.
Produsele tradiționale, precum toba, cârnații de casă sau caltaboșul au fost cele mai căutate, dar la mare căutare au fost și specialitățile, precum cârnații împletiți cu piept de porc, jambonul afumat, mușchiuleții preparați în zeci de feluri – fierți și afumați, sau cruzi, uscați la fum de esență tare.
Lactatele s-au aflat de asemenea în topul preferințelor vizitatorilor “Târgului de Crăciun”, cele mai vândute produse fiind brânza frământată, brânza de burduf, smântâna, în vreme ce alții s-au lăsat cuceriți de aspectul delicios al rolelor de cașcaval preparate după rețete ingenioase.
În vreme ce unii atrăgeau atenția clienților cu un șvaițer uriaș, a cărui greutate o egalează pe cea a unui bărbat adult – 75 de kilograme la preparare și aproape 70 de kg după uscare, alții au atras atenția cu ingredientele folosite.
Astfel, pentru amatorii de senzații culinare, există cașcaval preparat cu usturoi și busuioc, cu ardei și verdeață, cu nucă, cu negrilică (chimen).
Dulciurile tradiționale de Crăciun nu puteau lipsi, așa cum nu lipsește nici țuica de casă, în vreme ce pentru cei ce preferă ceva dulce și sănătos, există un stand cu mere dar și unul cu miere și produse apicole.
Creații populare – idei de cadouri
În paralel cu târgul de produse alimentare, “Târgul de Crăciun” le oferă sucevenilor posibilitatea de a găsi cadoul potrivit pentru cei dragi, punându-le la dispoziție standurile a 33 de meșteri populari.
Țesături, haine tradiționale, zorzoane lucrate manual, măști spectaculoase, produse lucrate în lemn și multe alte surprize îi așteaptă pe cei care se vor plimba pe aleile Parcului Central, “Târgul de Crăciun” fiind deschis până pe 29 decembrie.



Produse naturale la Târgul de Crăciun
Produse naturale la Târgul de Crăciun
Produse naturale la Târgul de Crăciun
Produse naturale la Târgul de Crăciun
Sucevenii au venit în număr mare la târgul de Crăciun organizat de Consiliul Județean Suceava
Sucevenii au venit în număr mare la târgul de Crăciun organizat de Consiliul Județean Suceava
Sucevenii au venit în număr mare la târgul de Crăciun organizat de Consiliul Județean Suceava
Sucevenii au venit în număr mare la târgul de Crăciun organizat de Consiliul Județean Suceava
Svaiter de aproape 70 de kilograme
Svaiter de aproape 70 de kilograme
Preparatele din carne au avut cel mai mare succes la „Târgul de Crăciun”
Preparatele din carne au avut cel mai mare succes la „Târgul de Crăciun”