Alimentație

Produsele cu conținut scăzut de grăsimi afectează fertilitatea, dacă sunt consumate în exces



O dietă bogată în produse cu conținut scăzut de grăsimi poate afecta fertilitatea în cazul femeilor, este concluzia unui studiu amplu realizat în Statele Unite de o echipă de cercetători de la Universitatea Harvard, informează dailymail.co.uk.
La studiu au participat 116.000 de femei din Statele Unite care au dat cercetătorilor detalii despre stilul lor de viață, dieta alimentară, starea sănătății și eventualele probleme legate de fertilitate.
Cercetătorii au descoperit că femeile care consumau două sau mai multe porții de produse cu conținut scăzut de grăsimi în cursul unei săptămâni prezentau cu 85% mai multe riscuri de a deveni infertile din cauza problemelor de ovulație. În schimb, femeile care consumau produse din lactate integrale, inclusiv înghețată, prezentau cu 27% mai puține riscuri de a avea probleme de infertilitate.
Profesorul Jorge Chavarro, coordonator al acestui proiect, a indicat că asocierea dintre produsele cu conținut scăzut de grăsimi și infertilitate mai trebuie studiată.
Acesta a adăugat că femeile care doresc să conceapă un copil trebuie să-și schimbe dieta alimentară, înlocuind produsele cu conținut scăzut de grăsimi cu cele cu conținut normal sau ridicat de grăsimi.
Femeile nu trebuie însă să facă excese, pentru că și obezitatea micșorează șansele de concepere a unui copil.



Recomandări

Berea cu muguri de brad, salam cu pudră de hribi sau deserturi vegane pentru nevoi nutriționale speciale, premiate la FIA Food Fest 2025 de la USV

Canicula și vacanțele au scăzut numărul donatorilor de sânge, accidentele rutiere frecvente și grave cresc necesarul de transfuzie în spitale