Fundația Prințul de Wales lansează un program pilot în sprijinul micilor fermieri și producătorilor români, în urma căruia va nominaliza cinci produse de calitate superioară, cu ajutorul unor experți în calitatea alimentelor din România, transmite corespondentul MEDIAFAX.Fundația Prințul de Wales lansează programul pilot care va dura zece luni și se va derula sub forma unui studiu sondaj în cinci regiuni istorice ale României: Transilvania, Delta Dunării, Bucovina, Maramureș și Banat.”Intenționăm să discutăm cu câteva sute de producători din aceste regiuni ca să vedem ce produse naturale fac, în ce cantitate și la ce calitate, cum le vând și cu câți bani rămân în buzunar. La finalul acestei călătorii, vom nominaliza cinci produse de calitate superioară cu ajutorul unor experți în calitatea mâncării din România, Italia și Marea Britanie, produse ce pot vorbi frumos despre potențialul agriculturii românești. Acest studiu, însă, ne va arăta și dificultățile de zi cu zi ale fermierilor și producătorilor și sperăm ca pe baza a ceea vor vom afla, să gândim programe ulterioare specifice de susținere a lor“, a declarat Aura Woodward, directorul executive al Fundației Prințul de Wales Romania, pentru corespondentul MEDIAFAX.


