„Conducere bărbătească”
„Românii Suceveni progresează neîncetat!…Progresul este rodul muncii unor bărbați zeloși cu tragere de inimă pentru totul ce-i românesc. Deci, sub conducerea lor bărbătească: înainte! Dacă este însă mult de dorit, să nu uităm că faptele presentului nu sunt decât un început modest dar puternic, menit să adune tot ce este însuflețit de idealurile noastre comune ca o activitate frățească și rodnică pentru viitoriu”.
„Deșteptarea”, Anul XI, nr. 26, Cernăuți, 30 Martie 1903.
“Plângere la Todirești”
„Cu onoare vă rog să binevoiți a publica plângerea ce v’o trimit în ziarul d-voastră, căci știu că apărați pe cât puteți nevoile noastre, ale țăranilor. Acuma vreo 13 ani, am avut datorie de 200 de coroane luată cu poliță de la Sommer Haas, din Suceava. Cu opt zile înainte de termen i-am dat un stog de trifoi cu prețul de 270 de coroane. Din banii aceștia avea să-și tragă datoria de 200 de coroane, iar 70 avea să mi le deie. Ovreul, după ce a ridicat stogul, nici n’a plătit polița la bancă nici nu mi-a dat cele 70 de coroane pe care trebuia să mi le deie. Se înțelege că banca mi-a protestat polița și făcându-mi licitație mi-a vândut o jumătate de falce de loc, pentru cele 200 de coroane. Locul l-a cumpărat tot Haas de la bancă…”.
„Glasul Bucovinei”, Anul III, Nr. 369, Martie 1920.
„Prin muncă voluntară”
„Odată cu venirea primăverii, lucrătorii gospodăriei agricole de stat Ițcani-Suceava au hotărît ca prin muncă voluntară să-și facă mai plăcut locul de muncă. În acest scop, numai într-o singură zi ei au reușit să transporte, după orele de program, cu 6 remorci și 2 autocamioane, 46 m.c. pietriș cu care au amenajat 150 m alee. Tot prin muncă voluntară, ei vor amenaja spații verzi și vor efectua alte lucrări gospodărești pentru a-și crea în unitatea lor condiții de muncă cît mai plăcute”.
„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3821, Suceava, Duminică 20 martie 1960.