Sucevenii participanți la ultima ediție a concursului MasterChef, Isadora și George Topârceanu, și-au văzut împlinit visul de a avea propriul restaurant, în care să ofere clienților privilegiul de a gusta preparate culinare deosebite, la realizarea cărora pun mult suflet, dar folosesc și bogata experiență acumulată de-a lungul timpului.
Inaugurarea primului restaurant cu specific brazilian din Suceava, Copa Cabana Restaurant & Lounge, amenajat la parterul blocului turn de pe esplanada din centrul Sucevei, în apropierea fântânii arteziene, a avut loc cu o zi înainte de Ziua Femeii, pe 7 martie.
Înconjurați de prietenii/concurenții de la MasterChef, veniți din toate colțurile țării, de cunoștințele și prietenii din Suceava, care i-au sprijinit în realizarea acestui vis, Isadora și George s-au apucat de treabă, gătind minunate feluri de mâncare cu specific brazilian, care au fost servite tuturor celor prezenți.
„Provocarea” Rodizio
Ca aperitive și antreuri au fost servite fel de fel de salate, în combinații exotice, cu file de somon, caracatiță, dar și salate de post, potrivite pentru această perioadă a anului, precum și tartine cu somon.
Dar „piesa de rezistență” a restaurantului este, fără îndoială, meniul Rodizio, o specialitate din Brazilia, adică 12 feluri de carne gătită la grătar, din care clienții își aleg cât vor să mănânce. Atât prepararea, cât și servirea Rodizio-ului reprezintă un adevărat spectacol pentru clienții restaurantului, care pot asista la tot ceea ce se întâmplă în bucătărie, fără nici un fel de ascunzișuri.
Meniul Rodizio este servit și în conceptul «all you can eat», adică mănânci cât poți.
Practic, pe la masă ți se perindă chelnerii cu cele 12 feluri de carne gătită la proțap, pe grătar, din care îți alegi singur bucățile pe care le vrei – mai suculente, mai bine prăjite, ori după tipul de carne preferat – cea de mânzat, de porc sau de pui, toate preparate după rețete tradiționale braziliene.
Mirosul îmbietor, aspectul apetisant și interesanta modalitate de servire te fac să îți dorești măcar să guști din fiecare, chiar de ești sătul.
Iar garniturile cu care se servesc aceste tipuri de carne sunt de asemeni tentante – cartofi Rodizio (cu cașcaval și busuioc), orez basmati, dar și o delicioasă fasole neagră gătită tot după o rețetă tradițională braziliană.
Iar cum un meniu nu pare complet și fără ceva dulce, cei dornici să descopere gusturi noi vor fi încântați de ananasul a la Copa Cabana, rumenit la grătar și acoperit cu un strat ușor crocant dintr-un sos făcut special, dar și de bananele prăjite.
Atmosfera exotică a fost întregită și de acordurile muzicale de samba jazz ale trupei Crețu Jazz Live, care, împreună cu solistul Edy Hanuseac, va cânta și va încânta clienții restaurantului în numeroase alte ocazii.
Concurenții de la MasterChef, reuniți la Suceava
Inaugurarea restaurantului celor doi suceveni care au concurat la MasterChef a reunit la Suceava o mare parte dintre participanții la cea de-a patra ediție a emisiunii urmărite de milioane de spectatori din întreaga țară.
Bucătarul-luptător, Paul Siserman, simpaticul Octavian Ghindea, buzoianca Odette Mândruță, clujeanul Tudor Marcu, studenta din București Andreea Oana Ionică și băcăoancele Iuliana Petrunjel și Elena Iftimie, „înarmați” cu șorțurile de MasterChef, au fost prezenți alături de George Topârceanu și Isadora Catila Da Silva E Silva la deschiderea restaurantului.
Ambii, emoționați, le-au mulțumit din suflet colegilor de la MasterChef, dar și celor care i-au sprijinit în realizarea acestui vis, că au venit să fie alături de ei la un moment important din viața lor.
Cum emoțiile aproape că i-au copleșit pe cei doi, „uriașul” George având deja ochii umeziți, colegii de la MasterChef i-au cântat în cor „Nu plânge, George!”, parafrazând o melodie îndrăgită a momentului.
Astfel, cu zâmbete, emoții, cu voia bună care apare de la sine într-un loc în care te simți bine, cel mai nou restaurant din Suceava a fost inaugurat de marea familie MasterChef, care îi invită pe suceveni să descopere numeroase surprize culinare, de la preparate precum cele văzute în cadrul celebrei emisiuni TV, la specialități braziliene, românești, dar și portugheze.
George șiIsadora – dragoste împlinită la mii de kilometri distanță
George Topârceanu a practicat handbal până la vârsta de 19 de ani, a plecat în Portugalia pe bicicletă, unde a ajuns după 24 de zile și 4.500 km parcurși, acolo cunoscând-o pe cea care avea să-i devină soție și parteneră de afaceri, Isadora Catila Da Silva E Silva, cu care s-a întors în Suceava și a deschis o fermă bio de prepelițe, iar acum și un restaurant pe care dorește să-l transforme într-un „punct de referință în Suceava”.
Mereu zâmbitoarea Isadora este originară din Portugalia, dar s-a născut în Angola, într-o familie înstărită. La vârsta de doi ani a fost răpită în timpul unui război civil, iar pentru a o răscumpăra, familia sa a fost nevoită să renunțe la toată averea. Pasiunea pentru gătit o moștenește de la mama sa, bucătar la un restaurant. De altfel, Isadora are o experiență îndelungată în prepararea fructelor de mare și în bucătăria braziliană și portugheză.
Isadora și George Topârceanu consideră că restaurantul lor este cel mai potrivit atât pentru cei care vor să servească un meniu al zilei, cât și pentru cei care vor să comande a la carte, dar și pentru familiile care vor să vină să servească masa alături de copii. Astfel, pentru copiii de până la 4 ani meniul Rodizio este gratis, iar pentru copiii cu vârste între 4 și 9 ani, se plătește doar jumătate din prețul acestui meniu.




