Primarul de Rădăuți, Bogdan Loghin, a contestat modul în care au fost respectate procedurile statutare privind excluderea sa din PNL și în același timp pune sub semnul întrebării legitimitatea noului Birou Permanent Județean interimar al PNL Suceava. Înainte de ședința de vineri în care s-a luat decizia excluderii sale, Bogdan Loghin a transmis oficial o adresă către Biroul Politic Județean al PNL Suceava prin care solicită o serie de clarificări cu privire la o decizie a BPJ de pe data de 4 aprilie 2025, privind propunerea de aplicare a sancțiunii de excludere din partid. Loghin a solicitat conducerii PNL Suceava să-i transmită expunerea de motive nr. 53/01.04.2025 privind propunerea de sancționare, hotărârea Partidului Național Liberal de nominalizare și susținere a candidatului Crin Antonescu la care se face referire în preambulul deciziei, precum și opiniile consemnate ale membrilor PNL din cadrul organizației județene Suceava și semnalele primite din partea susținătorilor PNL sau a candidatului Crin Antonescu pentru alegerile prezidențiale.
„Având în vedere că înscrisurile solicitate au stat la baza aplicării celei mai grave sancțiuni, excluderea, prevăzute de art. 26 lit. h) din Statutul PNL, consider justificată solicitarea mea. Pentru a fi asigurat dreptul la apărare și principiul contradictorialității, în mod corespunzător și nu doar formal, față de acuzațiile ce mi se aduc solicit să îmi specificați punctual încălcările articolelor 13 alin. a) d) e) și f), precum și cele prevăzute de art. 25 lit. c) d) e) f) i) și 1), respectiv care fapte sau declarații ale subsemnatului au dus la încălcarea deciziilor și hotărârilor organismelor de conducere ale partidului aducând prejudicii majore îndeplinirii unor obiective politice importante întrucât decizia emisă nu cuprinde aceste elemente. Vă supun atenției că fiind propus spre sancționare conform art. 26 alin. 2 lit. b), motivat de faptul că am adus prejudicii majore îndeplinirii unor obiective politice importante, în decizia nr. 11/04.04.2025 nefiind specificat în concret prejudiciul major adus partidului la data propunerii de sancționare, pentru a-mi formula apărarea, consider că aveți obligația să îmi comunicați cele solicitate anterior și să dovediți prejudiciul major pe care l-am provocat. În caz contrar, înțeleg că adresa dumneavoastră privind invitația de a participa la ședința Biroului Permanent Județean este pur formală, intenția reală nefiind aceea de a-mi exercita dreptul la apărare, așa cum prevede statutul PNL”, a transmis Bogdan Loghin către conducerea PNL Suceava. Primarul din Rădăuți mai spune că pe data de 9 aprilie 2025 a transmis o altă adresă către BPJ al PNL Suceava prin care a solicitat hotărârile, deciziile și propunerile privind decizia dizolvării Biroului Politic Județean Suceava ales în 2021, privind schimbarea din funcție a președintelui ales al Organizației Locale PNL Rădăuți, cât și a secretarului general al acesteia, precum și decizia privind dizolvarea BPL Rădăuți, solicitare la care nu a primit răspuns până la data de 11 aprilie 2025.
El a precizat că tot prin aceeași adresă transmisă președintelui interimar al PNL Suceava, Angelica Fădor, a solicitat să i se prezinte și decizia de dizolvare a BPJ Suceava și cea de numire a BPJ interimar, deoarece consideră că acest organ de conducere funcționează în mod nestatutar.
Bogdan Loghin a fost exclus din PNL Suceava pe motiv că a anunțat că îl susține pe edilul din București, Nicușor Dan, pentru funcția de președinte al României, în tandem cu Ilie Bolojan în postul de premier.